У Грузії виступили за введення віз для громадян Росії / фото pixabay.com

Опозиціонери в Грузії вимагають ввести візовий режим з Російською Федерацією. Вимога виникла через масовий в'їзд росіян після 24 лютого, коли РФ розв'язала повномасштабну війну в Україні

Про це пише видання "Новини-Грузія".

Глава "європейських демократів" Ніколоз Вашакідзе заявив, що влада Грузії не говорить про проблему "напливу громадян з ворожої окупаційної держави".

Відео дня

"Вважаю, що в ситуації, що створилася необхідно, щоб опозиція і суспільство жорстко вимагали від влади оприлюднити їх бачення динаміки і управління проблемою. Одним з перших і невідкладних заходів має стати введення візового режиму з Російською Федерацією і радикальне обмеження потоку переїзду до Грузії", – зазначив політик.

Наразі невідомо, скільки росіян переїхали до Грузії після 24 лютого, серед них:

  • опозиціонер;
  • активісти, які побоювалися переслідування;
  • незгодні з політикою влади РФ;
  • молодь, яка намагається уникнути призову;
  • громадяни Росії, які побоюються ізоляції країни.

За даними соціологів, станом на початок травня до Грузії переїхали приблизно 40 тисяч росіян. За даними управління туризму Греції, в червні в країну в'їхали 90 тисяч росіян.

Як раніше повідомляв УНІАН, 3 квітня грузинська влада в черговий раз передумали з приводу антиросійських санкцій, заявивши, що підтримувати введені ЄС обмеження проти РФ не стануть. 

Цьому передувало повідомлення української розвідки, що Тбілісі налагоджує канал контрабанди з Росією через свою територію. Тоді представники грузинської влади звинуватили Україну в поширенні "брехні" і неприйнятною "дезінформації".

26 червня в порт Батумі прибув танкер, завантажений підсакційними російськими нафтопродуктами.

Вас також можуть зацікавити новини: