Гаррі Каспаров розповів про сигнал Володимира Путіна щодо війни України з Росією / фото УНІАН

Посилення обстрілів тилових міст України - це сигнал президента РФ Володимира Путіна як українцям, так і Заходу: "Я буду робити те, що вважаю за потрібне і жодних перешкод, щоб зруйнувати всю Україну не маю".

Таку думку висловив російський опозиціонер, екс-чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров в ефірі інформаційного телемарафону під час інтерв’ю одному з українських каналів 30 червня.

За його словами, до різкого сплеску обстрілів тилової частини української території з боку Росії, який бачить весь світ за останній час, могло призвести декілька факторів.

Відео дня

"Один з них те, що Путін взагалі перестав зважати на думку Заходу. Можливо останні заяви американців та європейців про те, що Україна нарешті отримає новітні засоби захисту повітряної оборони, якимось чином вплинуть на поведінку Путіна. Тому що, нажаль, до того декілька місяців ми бачили нерішучість Заходу у нарощуванні поставок зброї, яке так необхідне Україні, щоб вистояти та перемогти у цій війні. На думку Путіна - це було виявом слабкості Заходу. А як диктатор реагує на слабкість? Так саме, як хижак - він нападає ще агресивніше", - пояснив свою думку Каспаров.

Крім того, російський опозиціонер зауважив, що Путіну потрібен результат, тому що російська пропаганда продовжує стверджувати, що триває не війна з Україною, а "спецоперація".

"Але спецоперація не може продовжуватись нескінченно довго. Потрібен якийсь результат. Тому, Путін намагається якомога швидше зламати волю України до опору. Оскільки грандіозної перемоги на полі битви не виходить, навіть коли російська армія потихеньку кудись просувається, використовуючи чисельну багатотисячну перевагу. Це не та перемога, яку можна подати по телевізору, як велике досягнення Путіна", - зазначив Каспаров.

Він додав, що на його думку, всі наявні ресурси, які сьогодні є в розпорядженні Росії, будуть використовуватись для того, щоб зламати інфраструктуру супротиву та психологічну стійкість людей в Україні.

Співрозмовник зазначив, що президент Росії "програє глобально, але це означає, що він перестає взагалі звертати увагу на будь-які умовності та правила".

"І тому, не випадково, що обстріли стають все жорсткішими, і все більше людей гине", - пояснив Каспаров.

Раніше полковник запасу Олег Жданов поділився думкою, що є незначна імовірність переростання війни України з РФ у Третю світову. Експерт попередив, що Володимир Путін хоче розширення географії війни до світового рівня.

Вас також можуть зацікавити новини: