Експерт припустив, що Південна Корея може надати Україні в плані військової допомоги / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак заявив, що Південна Корея може запропонувати Україні танки Т-80У та різні безпілотники. Так він прокоментував несподіваний візит президента Республіки Корея Юн Сок Йоля до Києва 15 липня, після якого він висловив сподівання, що цьогоріч рівень допомоги Україні буде набагато більшим.

Як зазначив Ступак в ефірі телеканалу FREEДОМ, за цим візитом стоїть щось більше, ніж просто знак пошани.

"У Південній Кореї є певний запас танків Т-80, які вона може передати нам без проблем для своєї обороноздатності. Є певний запас снарядів до цієї техніки, які теж можуть бути передані", – додав він.

Відео дня

Водночас, за словами експерта, було б корисно домовитися про довгострокові поставки Україні різноманітних безпілотників.

"Те, що не на виду – це найрізноманітніші безпілотні літальні апарати (БпЛА) різних масштабів, розмірів, зокрема дрони-камікадзе. Зокрема забезпечення України на довгострокову перспективу ось цими безпілотниками. Не просто партію, а якщо для нас будуть виготовляти якусь кількість, наприклад 100-200 на місяць, і будуть стабільно нам передавати", – резюмував експерт. 

Візит президента Південної Кореї до України

15 липня 2023 року до України з неанонсованим візитом прибули президент Республіки Корея Юн Сок Йоль та перша леді країни Кім Кон Хі. Це перший в історії візит лідера Південної Кореї до України.

Під час нього південнокорейський президент разом із дружиною та генеральним прокурором України Андрієм Костіним відвідали Бучу, щоб на власні очі побачити звірства російських окупантів в Україні.

За підсумками візиту на спільній з Володимиром Зеленським конференції Юн Сок Йоль зазначив, що цього року його країна має намір надати на підтримку України 150 мільйонів доларів. Він також зауважив, що Південна Корея надавала нашій країні військову амуніцію, серед якої бронежилети і шоломи, та висловив сподівання, що рівень цієї допомоги буде зростати.

Вас також можуть зацікавити новини: