Джипи Cherokee можуть залишитися без назви / JEEP Ukraine

Верховний вождь народу Черокі Чак Хоскін звернувся до автомобільної компанії Jeep з вимогою припинити використання найменування Cherokee в брендуванні своїх позашляховиків.

Читайте такожChrysler відкликає понад 130 тисяч позашляховиків Jeep Grand Cherokee

Як повідомляє CNN у своєму письмовому зверненні лідер народу пояснив: він вважає, що в США настав момент, коли корпораціям і спортивним командам треба відмовитися від використання імен, зображень і маскотів, пов'язаних з корінними народами Америки.

Відео дня

"Я впевнений, це відбувається з благих намірів, але це зовсім не славить нас – коли наше ім'я розміщують на кузові автомобіля», - зазначив Хоскін.

У Jeep відреагували на заяву, зазначивши, що найменування їх автомобілів протягом багатьох років підбиралися так, щоб «шанувати і прославляти корінні американські народи за їх благородство, доблесть і гордість». При цьому компанія готова до відкритого діалогу з вождем Черокі.

Що стосується Хоскіна, то він не бачить можливостей для будь-якої домовленості з Jeep, яка дозволила б компанії і далі використовувати ім'я племені для брендування своїх автомобілів.

Перший позашляховик лінійки Cherokee був представлений в 1974 році. Автомобілі Cherokee і Grand Cherokee протягом багатьох років залишаються бестселерами компанії Jeep. 

Більше новин на тему