Дмитро Пєсков прокоментував ситуацію на Донбасі / фото REUTERS

У Кремлі "стурбовані" в зв'язку зі "спалахом напруженості" на Донбасі й назвали себе "посередником", який використовуватиме свій вплив для збереження режиму тиші.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам у Москві сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Ми, безумовно, стурбовані спалахом напруженості на лінії зіткнення. Ми вважаємо та наполягаємо на необхідності збереження режиму припинення вогню. Росія робила та буде робити все можливе, щоб використовувати свій вплив як країни-посередника для деескалації того спалаху, який, на жаль, виник", - сказав Пєcков, відповідаючи на запитання УНІАН, чи планує Кремль тиснути на російських бойовиків на Донбасі, щоб зупинити кровопролиття.

На уточнююче запитання УНІАН, чи плануються контакти Москви та Києва в зв'язку із ситуацією на Донбасі, Пєсков відповів: "Поки це все, що я можу сказати з цього питання".

При цьому, додав Пєсков, йому не відомо, щоб були узгоджені точні дати зустрічі помічників глав держав "нормандського формату".

"Знаю, що йдуть обговорення, всі в контактах, всі перебувають у процесі узгодження, але я не знаю, чи вийшли на остаточну дату чи ні", - сказав Пєсков.

Читайте такожКожна смерть та поранених українських воїнів на Донбасі НЕ Залишани безкарнімі - Кулеба

Зрив перемир'я на Донбасі: що сталося

  • Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил загострилася: один український військовий загинув, ще один поранений.
  • Вранці 7 вересня був виявлені тіла двох військових, які прямували гасити пожежі на Луганщині.
  • Ще двоє військових отримали поранення в результаті підриву на міні автоцистерни Збройних сил України.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба ініціював термінову розмову з російським колегою Сергієм Лавровим через загострення ситуації на Донбасі.