Рабінович осоромився заявою про ексгумацію Олеся / Фото УНІАН

Це сталося, коли він коментував новину про примусову ексгумації тіла українського поета Олександра Олеся у Празі.

Читайте такожПорошенко доручив МЗС забезпечити перевезення останків Олександра Олеся в Україну

"Чому, як тільки він помер, ми про нього (Олеся – УНІАН) заговорили? Хто його запросив до України за останні 10 років? Хто з них хоч раз розмовляв? Ніхто. Зате зараз вже хочуть заробити на перепохованні. Не треба перетворювати на спільне кладовище", - додав нардеп.

Дивитися відео з 41:50

Як повідомляв УНІАН, останки Олеся, похованого в Чехії, примусово ексгумували, а в його могилі на Ольшанському цвинтарі у Празі збираються поховати іншу людину.

Олесь помер у 1944 році. За чеськими законами, після поховання родичі або друзі померлих повинні платити ренту за місце на цвинтарі у розмірі 20 тис. чеських крон на 10 років (приблизно 20 тис. грн). За словами представників української громади, до недавнього часу ренту за могилу Олеся платив за власною ініціативою громадянин Чехії і виходець з України Володимир Михайлишин. Проте нещодавно Михайлишин помер, і тепер його син хоче поховати батька у могилі Олеся. За словами українських діаспорян, перепоховання було заплановано на 12.00 3 січня. Могилу письменника вже розкопали. На Ольшанському кладовищі перебувають представники української діаспори, які очікували консула.