Міліція затримала заступника мера Тернополя / vinnitsaok.com.ua

Про це УНІАН повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

«Генеральною прокуратурою України спільно з співробітниками Міністерства внутрішніх справ України викрито протиправну корупційну діяльність заступника Тернопільського міського голови, депутата Тернопільської облради, який, займаючи відповідальне становище, з метою незаконного особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, систематично вимагав та одержував неправомірну вигоду за вирішення питань про надання у користування земельних ділянок на території міста Тернопіль», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у посадовця під час обшуку виявлено та вилучено частину грошових коштів у сумі 135 тис. грн, які він вимагав та отримав від громадянина за надання у користування земельної ділянки. Загалом заступник міського голови вимагав та отримав неправомірну вигоду на загальну суму 217 тис грн, поінформували в ГПУ.

Відео дня

Читайте такожДиректора «Укрспецзема», яка вимагала хабар у $200 тисяч, заарештували на 2 місяціЗаступника мера затримано на підставі ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. З ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна та із позбавленням права обіймати відповідні посади.

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на збір та фіксацію доказів, а також вирішується питання про обрання щодо затриманого посадовця запобіжного заходу, повідомили в Генпрокуратурі.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснюється Генеральною прокуратурою України.

Ім'я затриманого не називається.