Савченко вперше виступає з трибуни Ради / REUTERS

Савченко прийшла на засідання заздалегідь. Під будівлею Ради вона сиділа на лавочці та курила, а також спілкувалася з журналістами.

"Я народний депутат Савченко Надія. Я повернулася і включаюся в роботу", - такими словами почала свій виступ українська льотчиця.

Також вона подякувала "всім українцям, які боролися за неї".

Відео дня

Читайте також"Я не дала закрити себе у клітку": Савченко розповіла, чому розігнала "божевільний" натовп журналістів в аеропорту

"Я повернулася і я не дам вам забути, тим, хто сидить в цих кріслах Верховної Ради, про тих хлопців. Які починали лягати за Україну на Майдані і продовжують помирати за неї на Донбасі", - заявила Савченко.

Свій виступ вона закінчила виконанням Гімну України.

Наостанок Савченко зняла свій портрет з трибуни Ради і замінила його на портрети українських політв’язнів, які ще залишилися в російському полоні.

Читайте такожСавченко запропонувала Путіну відчепитися від України

"Я в Верховній Раді. Я знімаю свій портрет з трибуни і замінюю його обличчями хлопців, які будуть дивитися вам у вічі, які зараз ще сидять в тилу ворога, відборюють нашу України, щоб ви розуміли, що ви не має те права не витягнути останнього з них", - додала Савченко.

Як повідомляв УНІАН, українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко повернулася на Батьківщину 25 травня після майже двох років російського полону.