Віче в Чернігові / monitor.cn.ua

Як передає кореспондент УНІАН, учасники акції протесту виламали двері входу до Чернігівської облдержадміністрації зі сторони відділу звернень громадян.

Народний депутат Олег Ляшко заявив про намір передати в облдержадміністрацію резолюцію, прийняту Народним віче у Чернігові. В ній оголошено про відставку голови ОДА Володимира Хоменка та обласної ради Анатолія Мельника; названо вимоги провести сесії обласної, міських та районних рад щодо визнання влади Народної Ради; створення загонів народної самооборони на чолі з екс-начальником чернігівської міліції Едуардом Альохіним; перейменування однієї з вулиць Чернігова на честь захисників вулиці Грушевського; оголошення поза законом Партії регіонів та КПУ.

Відео дня

При наближенні до облдержадміністрації представникам опозиції дорогу перекрили учасники провладного мітингу, а також правоохоронці. На деякий час під стінами ОДА виникла тиснява, і правоохоронці стримували натиск, після чого мітингувальники прорвалися до будівлі ОДА.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці в Чернігові на центральній Красній площі почалося Народне віче, організоване опозиційними силами, на яке зібралися близько 1,5 тис. людей. В акції беруть участь народні депутати Олег Ляшко, Валерій Дубіль, Сергій Аверченко, Руслан Марцинків. Промовці виступають проти диктатури в Україні. Водночас, вони підкреслюють, що акція має мирний характер і до органів влади надано всі необхідні документи. 

В цей же час на Алеї героїв зібралися прибічники чинної влади – близько 1 тис. осіб. Вони тримають гасла ”Україна єдина!”, ”Ні – розколу України!”, ”Екстремізму – ні, миру – так”. Серед учасників акції присутні священики.