військкомат

У Черкасах розпочалося формування батальйону територіальної оборони «Черкаси».

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Черкаської облдержадміністрації, 6 травня в обласному військовому комісаріаті розпочався відбір бажаючих служити у батальйоні.

За словами військового комісара Черкаської області Євгенія Курбета, чисельність батальйон становитиме 400 осіб. Керуватиме батальйоном командир, який підпорядковуватиметься голові Черкаської ОДА - начальнику зони територіальної оборони. Місце дислокації батальйону наразі визначається.

Відео дня

Читайте такожУ Миколаєві почали формувати батальйон територіальної оборони

Батальйон територіальної оборони «Черкаси» має посилити охорону області, об’єктів державного та стратегічного значення, вести боротьбу з диверсійно-розвідувальними групами, за необхідності підтримувати режим військового стану.

Курбет також повідомив, що від Міністерства оборони військкомат вже отримав для батальйону «Черкаси» зброю, боєприпаси, засоби зв’язку та техніку. Залишається потреба у бронежилетах, шоломах, спальних мішках та забезпеченні харчуванням. Для забезпечення функціонування батальйону необхідно 4 млн грн. Половину від необхідних 4 млн грн виділять з обласного бюджету за рахунок субвенції з державного бюджету, решту - проситимуть допомогти небайдужих черкащан. Для збору коштів у військкоматі відкрили спецрахунок.

Подібні батальйони вже працюють у 7-ми регіонах країни