Замість міністра Умєрова підпис під наказом поставив його заступник / колаж УНІАН, фото УНІАН, кадр з відео

Накази Міністерства оборони України замість міністра Рустема Умєрова почав підписувати його заступник Іван Гаврилюк. Причому в статусі "тимчасово виконуючого обов’язки міністра оборони".

Про те, що обов'язки міністра оборони зараз виконує його заступник, свідчить наказ Міноборони "Про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних силах України", опублікований на сайті Верховної Ради. Саме під ним з'явився підпис "тимчасово виконуючого обов’язки міністра оборони України генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка".

Відповідний наказ датовано 27-м квітня та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28 квітня.

Відео дня

Чому обов'язки міністра наразі виконує його заступник - не відомо. Причиною може бути відпустка або тимчасова непрацездатність міністра, наприклад, через хворобу. 

УНІАН надіслав запит до Управління преси та інформації Міністерства оборони України, аби отримати роз'яснення щодо ситуації в керівництві відомства. На момент цієї публікації відповідь ще не надійшла.

Оновлено о 21.20. Згодом в Міністерстві на запит УНІАН повідомили, що Іван Гаврилюк поставив підпис під наказом як "тимчасово виконуючий обов'язки міністра оборони України" у зв'язку з тим, що сам міністр на той час перебував у відрядженні.

"Згідно п.6 Наказу Міністерства оборони України No 663 від 03.11.2023 "Питання Міністерства оборони України", у разі відсутності міністра оборони України його повноваження здійснює перший заступник міністра оборони України або інша посадова особа з керівництва Міністерства оборони України за рішенням міністра оборони України", - йдеться у відповіді.

Разом з тим у міністерстві не уточнили, чи повернувся Рустем Умєров до виконання своїх повноважень на поточний момент.

Обов'язки міністра оборони замість Умєрова виконує його заступник: що відомо

Діяльність Івана Гаврилюка в Міноборони

На сайті МОУ зазначається, що Гаврилюк був призначений Кабінетом міністрів України на посаду заступника міністра оборони України 5 жовтня 2023 року.

Як повідомляв УНІАН, у квітні Гаврилюк оголосив, що починається повторний медогляд обмежено придатних. За його словами, цей процес розпочнеться з середини травня.

Щодо мобілізаційних заходів Гаврилюк нагадав про ухвалений  Верховною Радою в другому читанні законопроект №10449 про мобілізацію. Він зазначив, що цей документ фіксує чотири важливі речі: обовʼязки громадян, обовʼязки органів місцевого самоврядування, облік всіх чоловіків у віці 18-60 років; закрито частину шпарин ухиляння від мобілізації.

Вас також можуть зацікавити новини: