К

Українських прикордонників і митників та представників Міжнародного комітету Червоного Хреста не допустили до перевірки чергового, 31-го за ліком, російського "гуманітарного конвою".

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу сказав помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

Читайте такожПонад 100 вантажівок із 31-го "гумконвою" РФ перетнули кордон України

Відео дня

"Сьогодні вранці російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового 31-го так званого "гуманітарного конвою". В період з 06:54 до 07:45 через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" на в'їзд в Україну прослідувало дві колони так званого "гумконвою" у складі 101 автомобіля", - сказав Слободян.

Як зазначив помічник голови Держприкордонслужби, переміщення "гумконвою" відбувалося з традиційним порушенням норм міжнародного права та вітчизняного законодавства, що регламентують порядок направлення гуманітарних конвоїв.

"Міжнародний комітет Червоного Хреста участі в оформленні не брав. Українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - зазначив Слободян.