Фото УНИАН

Про це він написав в "Твіттері". "Був радий бачити Марію Савченко (матір Надії - УНІАН) вчора. "Суд" над Надією фарсовий та обурливий. Її повинні відпустити", - написав дипломат.

Читайте такожАдвокат Савченко повідомив, що до дня суду 9 березня про її стан дізнатися не вдасться

Як повідомляв УНІАН, Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетині російського кордону. Савченко та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон бойовики, які потім примусово переправили її до Росії.

Відео дня

У середині грудня 2015 року російський суд продовжив арешт Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодовку – третю з моменту її арешту влітку 2014 року.

2 березня російське держзвинувачення вимагало, щоб суд засудив Савченко до 23 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

3 березня суд відмовив Савченко у виголошенні останнього слова. Після дебатів суддя закрив засідання, додавши, що процес продовжиться 9 березня.

У відповідь Савченко заявила, що відмову їй в останньому слові сприймає як порушення її прав і з 4 березня починає суху голодовку.