REUTERS

Україна посилила заходи безпеки через спалах лихоманки Ебола в Західній Африці, де вирує епідемія, якої світ досі не знав. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30. 

Щоб запобігти занесенню вірусу до України, екіпажам літаків  наказано особливо уважно стежити за пасажирами і повідомляти про недужих на борту. В українському Міністерстві охорони здоров'я кажуть, що лікарні та персонал готові приймати таких хворих.  

Читайте такожПАР закриває кордон з Ліберією та Гвінеєю

Вірус надзвичайно заразний і смертельний – у світі занедужало 2473 людини, понад тисяча з них померли.  Симптом лихоманки –  висока температура . На третій день кров перестає згортатися, виникають крововиливи по всьому тілу.  

Нині в Олександрівській лікарні Києва спостерігають за чоловіком, що контактував з іноземцем, якого у Гвінеї госпіталізували з підозрою на лихоманку Ебола. 

Читайте такожАфриканський банк розвитку виділив 60 млн доларів країнам, де зафіксували Ебола

"Він здоровий, жодних клінічних симптомів у нього нема ми його ізолювали і зараз думаємо, як нам швидше отримати відповідь звідти, щоб не витримувати його всі повних три тижні з момента останнього контакту, щоб він не лежав у стаціонарі", - каже Ольга Голубовська, головний позаштатний спеціаліст з інфекційних хвороб МОЗ України.