Донецький "Шахтар" з рахунком 3:0 розгромив київське "Динамо" в матчі 24-го туру чемпіонату України.

Донецька команда володіла перевагою протягом всієї гри, яке поступово втілила в голи. Перший м'яч на 33-й хвилині забив хорватський форвард "Шахтаря" Едуардо, удар якого закрив швидку комбінацію партнерів Веллінгтона Нема і Бернарда.

Незважаючи на пропущений гол, "Динамо" не змогло загострити гру біля воріт Каніболоцького. При цьому напруга у зустрічі росла, і вже в першому таймі ледь не виникла бійка між Тарасом Степаненко та Денисом Гармашем. У перерві наставник "Динамо" Сергій Ребров замінив свого "гарячого" підопічного, але, як показали подальші події, від напруження на футбольному полі таке рішення не врятувало.

Відео дня

Другий м'яч "Шахтар" забив на 73-й хвилині, коли після сольного проходу відзначився Веллінгтон Нем. А ще через кілька миттєвостей спрацювала чергова комбінація донеччан - Марлос пройшов всередину штрафного майданчика киян і віддав м'яч Едуардо, а той завдав точного удару в кут, залишивши воротаря "Динамо" Олександра Шовковського не у справах.

Відразу ж після третього голу виникла бійка, де головним героєм став Андрій Ярмоленко. Лідер "Динамо" неочікувано сильно ногою вдарив опонента Тараса Степаненка. Після цього на київського футболіста налетіли гравці "Шахтаря", в тому числі і запасні - в результаті, через кілька хвилин Ярмоленко залишав матч з розбитою губою, а сьогоднішній резервіст "Шахтаря" Олександр Кучер - з розбитим носом.

Головні герої бійки були видалені з поля, а з ними і Ярослав Ракицький, і Мірча Луческу. Наставник "Шахтаря" занадто активно пояснював судді, що він не правий.

Матч завершувався в такій же нервовій атмосфері, і як тільки у арбітра з'явилася перша чесна можливість завершити матч, він відразу ж дав фінальний свисток.

Шахтар (Донецьк) - Динамо (Київ) - 3:0 (1:0)

Гол: Едуардо (33, 78), Веллінгтон Нем (73);

Ш: Каніболоцький, Кобін, Ордець, Кривцов, Шевчук, Степаненко, Малишев, Веллінгтон Нем (Марлос, 76), Коваленко, Бернард (Тайсон, 76), Едуардо;

Д: Шовковський, Даніло Сілва, Віда, Хачеріді, Антуньєш, Рибалка, Велозу (Сидорчук, 83), Ярмоленко, Гармаш (Буяльський, 46), Гусєв (Дерліс Гонсалес, 46), Мораес;

Попередження: Степаненко, Ордець, Кобін - Гармаш, Ярмоленко, Хачеріді, Віда

Вилучення: Степаненко, Кучер, Ракицький, Луческу - Ярмоленко