obozrevatel.com

Про це повідомив департамент інформації та масових комунікацій міністерства оборони Росії. Раптова перевірка боєготовності почалася в збройних силах країни днем раніше. Вона триватиме до 31 серпня, повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, передає Бі-бі-сі.

Читайте такожМіноборони Литви відреагувало на раптову перевірку боєготовності ЗС Росії

Мету перевірки Шойгу описав як відпрацювання "повного циклу безпосередньої підготовки збройних сил до захисту інтересів Російської Федерації при наростанні загрози її безпеці".

Ще одна з цілей перевірки - оцінити здатність армії швидко нарощувати боєготовність на південно-західному напрямку, додав глава міноборони РФ.

Серед бойових кораблів, що вийшли в море, фрегат "Адмірал Григорович", ракетні кораблі "Самум" і "Міраж", сторожовий корабель "Смітливий", малі протичовнові кораблі "Александровець" і "Касимов", ракетні катери, мінно-тральні кораблі, великі десантні кораблі "Микола Фільченков", "Азов", "Ямал", "Цезар Куніков", "Саратов".

За перевіркою боєздатності російських збройних сил стежать у Вашингтоні. "Ми розраховуємо, що Росія виконає всі відповідні зобов'язання в рамках існуючих угод і надасть сусідам необхідні запевнення і відомості про масштаби і характер цих дій", - сказала офіційний представник Пентагону Мішель Балданса.

Ці навчання стали найбільшими в Росії за останні півтора року. Останнім часом подібні перевірки боєготовності почастішали. У червні пройшла перевірка бойової і мобілізаційної готовності російської армії. У березні така перевірка проводилася у повітряно-десантних військах - у ній брали участь близько 30 тис. осіб.