Заступник командувача прибув до дислокації українських миротворців із метою познайомитися з керівним складом загону та оглянути умови життєдіяльності загону. У ході візиту пройшов брифінг, під час якого бригадний генерал заслухав доповіді офіцерів про стан авіаційної та спеціальної техніки, спроможність до виконання завдань за призначенням, повідомили у прес-службі Міноборони. 

— Протягом усіх 18 ротацій перебування в Ліберії особовий склад 56-го окремого вертолітного загону робить величезний внесок у стабілізаційні процеси та підтримку миру не тільки в цій, а й в сусідніх державах, — наголосив Алі Сабір. Він зазначив, що прибувши вперше до українського контингенту, йому також цікаво, яка потрібна допомога від командування місії та особисто від нього, у виконанні завдань. Цікавило бригадного генерала і питання підготовки групи до передислокації в Кот-д’Івуар. — До відправки попередньо підготовлено 3 вертольоти Мі-24 та близько 40 військовослужбовців із складу 56-го окремого вертолітного загону Місії ООН у Ліберії, — зазначив полковник Петро Пліс.

— Як тільки завершиться повністю будівництво базового табору і аеродрому поблизу населеного пункту Ман в Республіці Кот-д’Івуар, та буде отримано відповідний наказ, туди буде введено авіаційну групу. Після завершення брифінгу бригадний генерал оглянув їдальню, де проводяться ремонтні роботи, та поцікавився, як здійснюється підготовка табору до дощового періоду.

Відео дня