13 листопада о 17:00 у коворкінгу Chasopys за адресою: м. Київ,  вулиця Льва Толстого, 3, 1 поверх, відбудеться презентація вперше опублікованої шрифтом Брайля збірки дитячих віршів Ліни Костенко «Бузиновий цар».

Зустріч ініційована благодійним фондом «Школа майбутнього» з нагоди Міжнародного  дня людей з порушенням зору в контексті проекту «Майбутнє на дотик» та за підтримки мережі коворкінгів Chasopys by rent24.

Благодійний фонд «Школа майбутнього» - це благодійна організація, що доповнює освітні програми мотивуючими та пізнавальними зустрічами з фахівцями різних галузей, громадськими активістами та видатними українськими діячами.

Відео дня

Ми започаткували проект «Майбутнє на дотик». Проект створений для підтримки дітей та молоді з важкими порушеннями зору шляхом проведення конкурсів, освітніх лекцій, різноманітних тренінгів, зустрічей, семінарів та практикумів, підтримки друку книг шрифтом Брайля.

Цієї осені ми підготували зустріч з приводу публікації збірки віршів для дітей «Бузиновий цар» видатної української письменниці Ліни Василівни Костенко. Ця книжка вперше надрукована в Україні в паперовому вигляді за принципами універсального дизайну з рельєфними малюнками соціальним підприємством «СоцІнтел» Харківської громадської організації «Право Вибору» в партнерстві з видавництвом «Точка».

Учасники презентації:

  • Вихованці спеціалізованої школи-інтернат № 5 для дітей з порушенням зору;
  • Костенко Ліна – авторка збірки;
  • Говоруха Олександра – меценат проекту;
  • Адамчук Марта та Сопонару Ірина – акторки «Квартал 95»;
  • Бутенко Валентина –директор Харківського центру реабілітації «Право вибору» та представник видавництва «Точка»;
  • Марія Морозенко - керівник Київського відділення Української спілки письменників;
  • Інна Ковальчук - поетеса.
  • Модератор: Тетяна Мовчанюк - співзасновник благодійного фонду «Школа майбутнього».

«Метою презентації є привернення уваги суспільства до проблем розвитку дітей з порушеннями зору та нестачу художньої та навчальної літератури шрифтом Брайля. Ми плануємо розповсюдити збірку віршів «Бузиновий цар» в усі інклюзивні заклади України.» - Тетяна Мовчанюк.

В Міжнародний день незрячих людей з порушенням зору та в контексті проекту «Майбутнє на дотик» від благодійного фонду «Школа майбутнього» бажаючі можуть долучитись до заходу як благодійні учасники. Виручені кошти будуть передані на видавництво книг та розповсюдження в інклюзивні заклади України.

Подія у Facebook.

Контакт для акредитації медіа - Ольга, olha@chasopys.ua