Гаррі Поттер Витік змісту роману Джоан Роулінг "Harry Potter and the Deathly Hallows" в інтернет, про який стало відомо 17 липня 2007 року, стався з вини американського оптового дистриб`ютора - компанії Levy Home Entertainment. LHE та інтернет-магазину DeepDiscount.com, які порушуючи ембарго на продаж книги до опівночі 21 липня 2007 року відправили певну кількість екземплярів покупцям поштою, повідомляє Лента.руз посиланням на Reuters.

Перші копії досягли читачів саме у вівторок 17 липня. Їхня кількість відносно невелика: за оцінками видавництва Scholastic, це "сота частка відсотка" від загального тиражу, тобто приблизно 1200 примірників (тираж становить 12 мільйонів). Хтось з одержувачів книги не полінувався і сфотографував всі сторінки романа і виклав знімки у файлообмінні мережі. За оцінками компанії BigChampagne Media Measurement, на середу 18 липня щосекунди в світі завантажували файли з романом.

Видавництво Scholastic заявило про готовність судитися з Levy Home Entertainment.

Відео дня

Мічіко Какутані, провідний літературний критик газети The New York Times, яка надрукувала 19 липня рецензію на "Harry Potter and the Deathly Hallows", розповіла, що змогла купити роман в одному з нью-йоркських магазинів, в якому, отже, також було порушене ембарго.

Представники Scholastic звернулися до всіх, хто вже дістав доступ до тексту, не розкривати сюжет романа до суботи 21 липня, коли він офіційно надійде в продаж.