фото: ТСН

У відповідь на заяву ТОВ «Мережа Ланет» від 12 липня 2020 року повідомляємо, що інформація, оприлюднена у зверненні компанії, не відповідає дійсності, є некоректною та маніпулятивною. Дійсно, група 1+1 media, як один із найбільших індустріальних гравців, відкрито виступає за розвиток ринку платного телебачення, зокрема, за необхідність кодування сигналів усіх розважальних каналів на супутнику та активно протидіє піратству у всіх його проявах. Проте медіахолдинг не може впливати зазначеним у заяві чином на діяльність провайдерів, адже це господарські стосунки кожного окремого суб’єкта підприємницької діяльності. 

Група 1+1 media дійсно відправила зазначений лист від 23 червня 2020 року (вих. № 181151) з метою проведення перемовин щодо перегляду комерційних умов співпраці з ТОВ «Мережа Ланет». У нас є виявлені факти, що провайдер не контролює свою абонентську базу, особливо кабельну, і не звітує про всіх своїх активних абонентів. Дуже дивно, що ТОВ «Ланет» відреагував тільки зараз на лист від 23 червня і у такій формі. До того ж опублікувавши скан-копію листа всупереч положенням щодо конфіденційності угоди. Хочемо зазначити, що керівництво компанії «Ланет» не контактувало офіційно з приводу отриманого листа з групою 1+1 media. Були спроби одного з акціонерів ТОВ «Мережа Ланет» зв’язатися з керівництвом медіагрупи, але зрештою це закінчилося появою такої дивної за змістом заяви після багаторічного плідного партнерства.

Зі свого боку хочемо зазначити, що і далі дбаємо про чистоту стосунків між правовласниками та провайдерами та про розвиток ринку. У нас є інформація, що з 01 вересня кодуються канали групи «Континент ТВ» (Трофей, Терра, Наука, Фауна). Також уточнюється дата кодування каналів Niki Kids, Niki Junior, EU Music, XSport. Ми підтримуємо прагнення галузі розвиватися і виходити на новий рівень розвитку ринку платного телебачення.

Відео дня

Крім того, повідомляємо, що аналогічні листи були відправлені ще декільком провайдерам, з усіма ними, на відміну від «Ланет», ведуться переговори у конструктивному руслі.