Антимонопольний комітет України порушив близько 40 справ на ринку бензину, за якими органи АМК проводять розслідування на місцях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції у Вінниці виконуючий обов`язки голови АМК Олександр МЕЛЬНИЧЕНКО.

За його словами, минулого року лише на ринку бензину АМК виявив 62 антиконкурентних змови із 308, які в цілому було виявлено в Україні. «Це небувала цифра для Європи, і це незважаючи на те, що АМК фактично залишався наодинці з цією проблемою», – сказав О.МЕЛЬНИЧЕНКО.

Відео дня

При цьому він зазначив, що «жодного обгрунтованого звернення міністра з посиланням на докази, жодного необхідного матеріалу правоохоронних органів, незважаючи на всі підписані нами листи до правоохоронних органів, ми не одержали».

На його думку, в державі має бути створена єдина система контролю над стратегічними і соціально важливими ринками. «На ринку бензину ми й надалі розслідуватимемо справи, але ми чекаємо відповідної реакції і з боку галузевих міністерств», –сказав в.о. голови АМК.

За словами О.МЕЛЬНИЧЕНКА, кілька днів тому у нього відбулася телефонна розмова з міністром палива і енергетики Юрієм БОЙКОМ, під час якої вони досягли повного взаєморозуміння щодо того, що треба робити надалі.

Він пояснив, що комітет розслідує справу, може покарати суб`єктів господарювання і, якщо ціна економічно не обгрунтована – ставити питання про її зниження. «Але оперативні рішення ухвалюються у сфері відповідного міністерства», – наголосив О.МЕЛЬНИЧЕНКО.