Керівництву вищих навчальних закладів України доручено до 15 листопада розробити Правила прийому до ВНЗ відповідно до Умов, затверджених наказом Міністерства освіти і науки №961від 19 жовтня, та направити їх на погодження до МОН.

Про таке доручення керівництву ВНЗ повідомляється на офіційному саті Міносвіти.

В міністерстві інформують, що дорученню передувало проведення 2-4 листопада регіональних нарад з проректорами (заступниками директорів) та відповідальними секретарями приймальних комісій вищих навчальних закладів з питань розробки Правил прийому до вищих навчальних закладів та підготовки до організованого проведення вступної кампанії 2011 року.

Відео дня

Як повідомлялося, 29 жовтня Міністерство освіти і науки оприлюднило нові умови прийому до вищих навчальних закладів у 2011 році.

Згідно з ними, зарахування до ВНЗ відбуватиметься на підставі рейтингового балу вступника, який складатиметься з балів, отриманих на зовнішньому незалежному оцінюванні, балів шкільного атестату, а також додаткових балів за успіхи у навчанні та закінчення підготовчих курсів у виші.

Нові умови передбачають, що правила прийому до вищого навчального закладу розробляються відповідно до законодавства України, у тому числі Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2011 році, затверджуються керівником вищого навчального закладу не пізніше 15 листопада та погоджуються з Міністерством освіти і науки України.