Херсон. 7 травня. УНІАН. У курортному селищі Залізний Порт Херсонської області згоріли кафе і два готельні комплекси.

Як повідомили УНІАН у прес-службі територіального управління МНС у Херсонській області, 6 травня о 18.30 на пульт служби «101» райцентру Гола Пристань надійшло повідомлення, що в курортному селищі Залізний Порт сталася пожежа на території кафе «Козацька мрія».

В результаті невчасного повідомлення про пожежу, сильного вітру і відстані більш як 60 км від райцентру до місця події на момент прибуття чергового караулу площа пожежі становила 3,6 тис. кв.м.

Відео дня

Для ліквідації пожежі було додатково направлено два відділення з Цюрупинського і Скадовського райвідділів теруправлінь МНС. Проте відсутність протипожежних розривів і хаотична забудова також сприяли стрімкому поширенню вогню по житлових будівлях.

У результаті вогнем було знищено двоповерхове кафе і 3-корпусний готель «Козацька мрія», 3-корпусний готель «Веселий кут», а також пошкоджено дах і третій поверх готелю «Сонячний бриз».

Причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Жертв і потерпілих немає.

За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій Херсонської облдержадміністрації, підозрюваного в необережному поводженні з вогнем 29-річного жителя Київської області затримано і поміщено в СІЗО в Голопристанському райвідділі міліції. Проводиться розслідування інциденту.

Також у повідомленні зазначається, що всі три постраждалі готелі було оформлено як приватні будинки, проте в літній час експлуатувалися як оздоровчі установи. При цьому працівники облуправління МНС для профілактичного обстеження на територію вказаних готельних комплексів господарями не допускалися. Дозволи на експлуатацію власникам готелів не видавалися.