Іноземні туристи, які збираються відвідати три префектури Японії, які найбільше постраждалі від цунамі, одержать візи безплатно, повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на японське МЗС.

За безплатними візами туристи, що відправляються у префектури Міягі, Івате і Фукусіму, зможуть звернутися з 15 листопада. Як повідомили в міністерстві, цей захід розрахований на п`ять років. Таким чином влада країни розраховує збільшити потік туристів, що скоротився на 30% після катастрофічних стихійних лих та аварії, які сталися після них, на АЕС «Фукусіма-1».

Як нагадує NEWSru, раніше повідомлялося, що уряд Японії має намір видати безкоштовні авіаквитки 10 тис. іноземних туристів, які вирішив відвідати країну в період з 1 квітня 2012 року по 31 березня 2013 року.

Відео дня

Претендентів на безплатні авіаквитки набиратимуть по Інтернету, переможців визначать після того, як вони дадуть відповідь на низку нескладних запитань, зокрема, про маршрут і час своєї можливої подорожі. Під час перебування в Японії цих людей попросять вести блоги, де вони розповідатимуть про свої враження.

На програму безплатних авіаквитків Управління туризму Японії має намір запросити 1,1 млрд. ієн – більш як 14 млн. доларів.

Після катастрофічних землетрусів і цунамі, які сталися в березні, а також аварії на АЕС "Фукусіма-1" кількість іноземних туристів, що приїжджають до Японії, знизилася у квітні на 62,5% порівняно з тим самим місяцем минулого року.

Поступово ситуація почала вирівнюватися, але в серпні кількість тих, хто приїжджає до країни з-за кордону, була майже на 32% меншою, ніж рік тому - приблизно 547 тис. чоловік. Раніше кількість іноземних туристів у Японії постійно збільшувалася і перевищила у 2010 році 8,6 млн. чоловік.