Дієтолог назвав 10 способів, як прискорити метаболізм / фото ua.depositphotos.com

У юності більшість із нас могли насолоджуватися нескінченними смаколиками, не набравши ані кілограма, і все завдяки швидкому метаболізму. Це двигун спалювання калорій у вашому тілі, який визначає, наскільки ефективно воно перетворює їжу в енергію. Однак з віком ваш метаболізм може сповільнитися, і часи поїдання піци та печива без збільшення ваги відходять у минуле.

Однак видання EatThis наводить поради дієтолога, який розкрив 10 способів прискорити ваш метаболізм, і ви можете безперешкодно включити їх у свій розпорядок дня.

Збільшити споживання білка.

Для перетравлення білків потрібно більше енергії, ніж жирів або вуглеводів, і дослідження показують, що це створює тепловий ефект, який прискорює ваш метаболізм. Також споживання білка допомагає вам відчувати себе ситішим і запобігає переїданню, що корисно для контролю ваги.

Відео дня

Пити холодну воду.

Вживання холодної води викликає тимчасове підвищення швидкості метаболізму, оскільки ваше тіло витрачає енергію, щоб нагріти воду до температури тіла. 

Проводити високоінтенсивні інтервальні тренування.

Високоінтенсивне інтервальне тренування передбачає чергування інтенсивних вправ і коротких періодів відпочинку для спалювання калорій під час і після тренувань. Дієтолог зазначає, що воно спричиняє більш значний ефект післязгоряння, ніж кардіо вправи в стабільному стані, тобто ваше тіло продовжує спалювати калорії з більшою швидкістю навіть після завершення тренування.

Не нехтувати силовими тренуваннями.

Дослідження показують, що збільшення м’язової маси призводить до вищої швидкості метаболізму в стані спокою.

Більше рухатися протягом дня.

Просто стоячи та рухаючись протягом дня, ви підтримуєте ваш метаболізм. Короткі прогулянки, розтяжка чи сидіння за столом – ці рухи сприяють щоденному спалюванню калорій і сприяють здоровому, активному способу життя.

Пити зелений чай або каву.

Основними активними інгредієнтами, відповідальними за прискорення метаболізму, є кофеїн і катехіни, які містяться в цих напоях.

Їсти більше гострої їжі.

Капсаїцин, який міститься в гострих продуктах, таких як перець чилі, може тимчасово збільшити швидкість метаболізму та витрати енергії.  Він може підвищити тепло, яке виробляє ваше тіло, змушуючи вас спалювати більше калорій за допомогою термогенезу та сприяти окисленню жиру.

Добре висипатися.

Дослідження показують, що недолік сну порушує гормональний баланс, впливаючи на гормони, що регулюють апетит, такі як грелін і лептин, що потенційно може призвести до переїдання та збільшення ваги.

Уникати швидких дієт.

Коли споживання калорій дуже низьке, ваше тіло може увійти в "режим голодування". У цьому стані організм починає більш ефективно використовувати енергію, що призводить до уповільнення метаболізму. Це механізм виживання у відповідь на зниження доступності енергії.

Споживати омега-3 жирні кислоти.

Омега-3 жирні кислоти, які містяться в жирній рибі, насінні льону та волоських горіхах, можуть підвищити здатність організму спалювати жир, посилюючи реакцію гормонів, які допомагають регулювати метаболізм, таких як лептин.

Раніше фітнес-тренер розкрив секрет боротьби із зайвою вагою та розповів, як розминатися перед прогулянками.

Вас також можуть зацікавити новини: