REUTERS

Журналісти зібрали найдивніші вакансії Німеччини. Така робота здається простим лише на перший погляд, але отримати її можуть далеко не всі, пише DW.

Дегустатор піци

У любителів піци є можливість не тільки поїсти, але і трохи підзаробити. Концерн Dr. Oetker, штаб-квартира якого розташована в німецькому Білефельді, щорічно запрошує на роботу жителів цього міста. До 4000 дегустаторів допомагають компанії визначити кулінарні уподобання покупців.

Відео дня

Професійний брехун

Вакансія для тих, хто вміє брехати. В агентстві Alibi-Profi шукають акторів, сценаристів та дизайнерів. Тут займаються підробкою фотографій, складають запрошення на вигадані ділові зустрічі, розсилають фальшиві листівки з відпустки - загалом, допомагають своїм клієнтам придумати алібі. Ця фірма існує в Бремені з 1999 року, сьогодні вона має кілька тисяч співробітників по всій Європі.

Нюхач

Німецькі компанії Beiersdorf і Henkel, що випускають косметику і побутову хімію, мають у своєму штаті унікальних професіоналів під назвою Geruchsforscher. Завдання полягає в тому, щоб обнюхувати пахви людей, які тестують дезодоранти. Зарплата - до 3220 євро. Кандидати на цю вакансію повинні як мінімум три роки провчитися на факультеті біології або біотехнологій.

Фуд-стиліст

Красиво розкласти їжу для фотографій - справжнє мистецтво. Саме цією справою щодня і займаються фуд-стилісти. Такі фахівці потрібні в ресторанах, книжкових видавництвах і в агентствах з просування в соціальних мережах. Освіта кухаря, кондитера або фотографа буде перевагою.

Випробувач еротичних товарів

Тестувати потрібно не тільки дезодоранти, але і... секс-іграшки. Німецький виробник еротичних товарів Vinico шукає співробітника від 18 років, який готовий відчувати товари на свій вибір і залишати про них конструктивні відгуки.

Прибиральник на місці злочинів

За цю важку працю чистильники в місяць отримують близько 2700 євро без вирахування податків. Кандидат на вакансію прибиральника на місці злочинів повинен не тільки вміти добре відмивати поверхні, але і володіти особливими знаннями, які можна отримати в берлінській клінінговій компанії Heistermann.

Нестандартна модель

Альбінос Шон Росс із США прославився завдяки своїй "специфічній" зовнішності. Тепер таких моделей шукають і в Німеччині, берлінське агентство Misfit Models просить надіслати кілька фотографій і коротку розповідь про себе.

Доглядач

За місяць такої роботи обіцяють заплатити 450 євро. Фахівець повинен перевіряти поштову скриньку, поливати рослини, годувати домашніх тварин.

Раніше УНІАН назвав топ-5 незвичайних вакансій на ринку праці в світі.