Детективи опитали співробітників місцевих банків і пошти, але не знайшли зачіпок \ DURHAM POLICE

Протягом п'яти років у містечку Блекхолл Кольєрі на найвидніших місцях знаходять великі суми - по 2000 фунтів стерлінгів - явно залишені спеціально.

Читайте такожКитаєць розкидав на вулиці $14 тисяч через поганий день і благає небайдужих повернути гроші

Зокрема, 18 листопада на тротуарі знову знайшли пачку 20-фунтових купюр, передає Бі-бі-сі. Ні у місцевих жителів, які справно здають знахідки у поліцію, ні в детективів немає пояснення цієї загадки.

Відео дня

Згортки з великою за англійськими мірками сумою - зазвичай це сто банкнот по 20 фунтів (що в сумі еквівалентно $2588) - почали з'являтися на вулицях, на землі і біля парканів у 2014 році.

Поліція графства Дарем опитала безліч людей і майже всі офіси в селі, включаючи банк і пошту, - але не знайшла зачіпок. Перевірка купюр на відбитки пальців також не дала результату.

Проте поліцейські хвалять жителів Блекхолл Кольєрі за чесність. Ще жодного разу ніхто не затребував знайдені гроші, тому з поліції їх повертають тим, хто їх знайшов.

Констебль Джон Форстер розповів, що знайдений у понеділок згорток - вже четвертий у цьому році. "Можливо, це робить якийсь добрий самаритянин. У будь-якому випадку ми дякуємо жителям, які демонструють надзвичайну згуртованість і кожен раз здають гроші в поліцію, - сказав він. - Причини цього залишаються для нас таємницею, тому ми закликаємо громадян повідомляти будь-яку інформацію, яка допоможе докопатися до суті цих подій".

Достовірно стверджувати, що всі знахідки були передані владі, неможливо. Сума, яку невідомі регулярно підкидають в село, практично дорівнює середній щомісячній зарплаті в цьому графстві (в цілому по Великобританії, за даними на 2019 рік, середня зарплата трохи вища за 2416 фунтів).

У містечку Блекхолл Кольєрі проживає менше 5 тис. осіб. У минулому столітті це було шахтарське селище, проте останню шахту тут закрили 1981 року. Зараз більшість жителів працюють в колл-центрах, розташованих у сусідніх селах. Місцевий пляж можнапобачити у фінальних сценах фільму "Прибрати Картера" 1971 року, в якому знімався Майкл Кейн.