Автомобілістам рекомендується перевіряти тиск в шинах щотижня і перед далекою поїздкою / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Автомобільний експерт попередив водіїв, щоб вони регулярно перевіряли безпеку шин свого автомобіля, інакше вони ризикують стати причиною серйозних аварій.

В одному з відео на своєму Youtube-каналі Bladed Angel він розповідає, як багато водіїв не вкладають достатньо грошей і уваги в шини на своїх автомобілях, пише Express.

"Це напрочуд величезна помилка, причому не тільки серед людей, які не мають автомобілів, але навіть серед автолюбителів. Причина в тому, що шини - це одноразовий витратний матеріал, тому психологічно наш мозок не любить витрачати більше на те, чим ми не зможемо користуватися дуже довго", - пояснює він.

Водії можуть досягти максимальної ефективності свого автомобіля, забезпечивши оптимальний рівень тиску повітря в шинах.

Відзначається, що автомобілістам рекомендується перевіряти тиск в шинах щотижня і перед далекою поїздкою за допомогою точного манометра, коли автомобіль не рухався протягом як мінімум півгодини.

Всі моделі будуть містити інформацію про правильний тиск у шинах, надрукований або на порозі дверей водія, всередині кришки бензобака, або в керівництві з експлуатації.

Крім того, Bladed Angel підкреслив, що не менш важливо, щоб, коли водій замовляє нові шини для свого автомобіля, вони підходили для конкретної моделі і місцевих умов водіння.

"Оскільки вони постійно використовуються на наших машинах і постійно замінюються на наші машини. Це просто шина. І багато людей завжди кажуть, що у мене вже є повний привід, тому мені не потрібні зимові шини. Ніяка кількість кінських сил не має значення, якщо у вас неправильні шини, ніяка кількість притискної сили не має значення, якщо у вас є шини, які не мають зчеплення з дорогою", - говорить автоексперт.

Однак експлуатація автомобіля на зношених шинах або з неправильним тиском може вплинути на ходові якості та керованість автомобіля, а також може призвести до тяжких наслідків.

Згідно з дослідженнями, гальмівний шлях автомобіля, що використовує шини з мінімальною глибиною протектора 1,6 мм, був більш ніж на 7,6 метра довшим, ніж у того ж автомобіля, що використовує шини з глибиною протектора 3 мм.

Як повідомляв УНІАН, раніше автомеханік із 40-річним стажем Джим на своєму YouTube-каналі поділився корисною порадою по швидкому ремонту автомобільних шин. Він сказав, що слід тримати в багажнику, щоб ви могли швидко повернутися на дорогу і доїхати до найближчого автосервісу, де вам полагодять колесо правильно.

Вас також можуть зацікавити новини: