У Британії Кіт виріс до розмірів пса / фото @keith_the_cat_cow/Kennedy News

У Великобританії в місті Бристоль волонтер Сарою Метьюс сім років тому забрала собі врятованого кота на прізвисько Кіт. Тварина була виснажена, мала проблеми зі шлунком, вухами й очима та мала дотримуватися спеціальної дієти. 

Спочатку Кіт вилазив з клітки й крав їжу в інших тварин, повідомляє Metro.

Волонтер забрала тварину і подарувала на десятиліття своїй дочці Чарлі, яка страждає аутизмом. Кіт спочатку важив 11 фунтів (майже 5 кілограмів), а за сім років потовстішав до 24 фунтів (близько 11 кг) – тобто став важити, як собака середнього розміру.

Відео дня

Жінка поскаржилася, що Кіт почав залазити в холодильник, коли його відкривали, тому довелося повісити замок від дітей. За її словами, він також знайшов способи відкривати шафи з їжею.

"...нам доводилося ставити все більше й більше замків на кожну шафу з їжею...", – додала вона.

У Британії Кіт виріс до розмірів собаки / фото @keith_the_cat_cow/Kennedy News

Кіт примудрявся діставати їжу практично звідусіль, оскільки, напевно, думав, що вдома його недостатньо годують. 

"Він просто продовжував зростати. Ми з'ясували, що він рився в сусідських засіках... Якби я запропонував йому свіже м'ясо чи рибу, він би їх не їв. Але він любив збирати сміття, все, що завгодно, на зразок кірок від піци й тому подібного. Нам довелося повісити на нього бирки з проханням до людей не годувати його", – додала Метьюс.

Читайте такожУ Миколаєві кіт зачепився хвостом та шерстю за колючий дріт: порятунок тварини зняли на відеоСпіврозмовниця додала, що після порятунку Кіт їв все що завгодно, навіть дивні продукти. Потім ветеринари прописали йому спеціальний корм. Для того, щоб він не їв чужий корм, були встановлені годівниці, які працювали за допомогою чіпу, розміщеному в нашийниках. 

Кіт розв'язав проблему – використав кігті й витягував корм.

"За ці роки ми витратили на нього десятки тисяч фунтів. Він приймав так багато ліків в перший рік, коли був кошеням, для розв'язання проблеми з очима і вухами...", – зазначила господиня тварини.

У вересні стала відома цікава історія порятунку кота в американському місті Маямі. Тварина якимось чином під час матчу залізла на верхній ярус трибуни стадіону Hard Rock. Кіт повис на лапах, тримаючись за самий край трибуни, і прикувала до себе увагу глядачів.

Фанати, які сиділи на нижньому ярусі, вирішили допомогти коту – натягнули кілька прапорів, в тому числі й прапор США, щоб тварина не розбилася об тверду поверхню.

Кіт відпустив одну лапу, а потім – другу й полетів. Тварина спочатку впала в американський прапор, а потім – в інший. Кіт не постраждав.