Тест на улюблений смак / колаж УНІАН

Перевірте, як ваші смакові вподобання розкривають вашу справжню особистість - виберіть те, що любите найбільше і пройдіть цей маленький тест.

Солодкий смак 

Це найпоширеніший тип тяги до їжі, і він уже кілька десятиліть турбує вчених і дієтологів. Велике споживання цукру призводить до розвитку низки хронічних захворювань, таких як діабет, рак та інфаркт. Але люди все одно не можуть утриматися від солодкого, оскільки цукор викликає неймовірне звикання. Але, як з'ясувалося, справа не тільки в цьому: у ласунів є приховані риси характеру, через які їм важко відмовитися від цукру.

Згідно з дослідженнями, люди, які люблять солодке, мають солодку вдачу. Вони поступливі, доброзичливі та вміють співпереживати. Також любителі цукерок і тістечок дуже товариські та лояльні. Ласуни частіше за інших беруть участь у благодійних акціях, займаються волонтерством і роблять інші безкорисливі вчинки.

Відео дня

Кислий смак

Тяга до кислого - не зовсім звичайна, проте є люди, які віддають перевагу цьому смаку перед іншими.  

Про що говорять такі вподобання? У любителів лимонів та інших кислих продуктів високі стандарти і їм нелегко догодити. Іноді вони можуть бути занадто критичні та суворі. Також любителі кислого багато турбуються і схильні до зайвих роздумів. Деякі дослідження також пов'язують такі вподобання з ризикованою та антисоціальною поведінкою.

Солоний смак

Кому не подобається перекушувати чіпсами, фрі або солоними горішками, сидячи на дивані та насолоджуючись телешоу? За своєю поширеністю тяга до солі стоїть лише поруч із тягою до цукру. Люди, які люблять солоне, завжди перебувають у русі й рідко зупиняються на досягнутому. Вони сповнені амбіцій і шукають гострих відчуттів у житті. Також такі люди швидко засмучуються, причому через якісь дрібниці - наприклад, хатню роботу або затори в дорозі. Але на відміну від любителів солодкого і кислого, чиї характери безпосередньо пов'язані зі смаком, до любителів солі це не стосується. Їх не так легко образити, і в більшості випадків вони залишаються безтурботними.

Більшість любителів солоненького також чудові дегустатори: вони володіють великою кількістю смакових рецепторів і, відповідно, мають підвищену чутливість до смаків.

Гіркий смак

Гіркий смак, мабуть, найнеулюбленіший - мало кому він подобається. Але є й ті, хто не може почати свій день без порції міцної чорної кави - звісно, гіркої, або обожнює грейпфрут.

Згідно з низкою досліджень, перевага гірких смаків пов'язана з психопатією. Найімовірніше, якщо ви справді любите гірку їжу, то можете проявляти нарцисичну, садистську та антисоціальну поведінку. Але не все так похмуро і погано: такі люди також прямолінійні і ніколи не приховують своєї думки. Ще доведено, що вживання гірких продуктів підвищує емоційність і ворожість щодо оточуючих - благо, на мить.

Гострий смак 

Гострота не є смаком, але про неї варто згадати, бо це поширена смакова перевага. Насправді наш язик не відчуває смаку гострої їжі - відчуття печіння, яке ми відчуваємо, насправді є роботою больових рецепторів. 

Любителі перчика, як правило, прагнуть до пригод і ризику. Якщо азартні ігри, стрибки з тарзанки і пошук нових вражень бентежать вас, то, найімовірніше, ви віддаєте перевагу гострій їжі.

Умамі 

Умамі - це загадковий п'ятий смак, який було відкрито зовсім недавно. По простому це - м'ясний смак. Любителі його віддають перевагу високобілковій їжі - м'ясу, рибі, а також таким продуктам, як помідори, гриби, соєвий соус. Досліджень, як пов'язані між собою індивідуальність людини і розумом, поки що мало, але вважається, що люди, які надають перевагу м'ясному смаку, люблять сенсації і частіше за інших прагнуть до них.

Якщо вам сподобався тест, поділіться ним з іншими. Але не забувайте, що цей тест не потрібно сприймати за чисту монету: якщо комусь подобається чорна кава без цукру, це ще не означає, що він потенційний серійний вбивця.

Раніше ми публікували захопливий тест на характер за формою бороди.

Вас также могут заинтересовать новости: