
Люди, які мають алергію, мають уникати шоколаду в дубайському стилі. Про це попередив британський орган з контролю за безпекою продуктів після того, як кілька товарів не відповідали стандартам країни щодо якості продуктів. Про це пише The Independent.
Відомо, що ці популярні шоколадні батончики здебільшого наповнюють фісташками, тахіні та подрібненим філо-тістом. Вони стали популярнішими впродовж останнього року.
Проте Агентство з харчових стандартів (FSA) виявило "кілька" таких продуктів у Великій Британії, які не відповідають важливим нормам безпеки та маркування.
"Ми виявили, що деякі продукти містять арахіс і кунжут, що не вказано на етикетці", - зазначила директор з питань політики FSA Ребекка Садворт.
В організації наголосили, що купівля цих батончиків може бути "небезпечною" для споживачів, які страждають на алергію.
"Наразі наглядовий орган перевіряє дані про вибірку зразків продуктів, що зараз продаються, щоб переконатися, що вони відповідають стандартам безпеки харчових продуктів", - додали в The Independent.
Садворт порадила споживачам, які страждають на алергію, утриматися від вживання дубайського шоколаду, доки не будуть відомі результати перевірки.
"Люди, які страждають на алергію, не повинні вживати дубайський шоколад. Якщо ви купуєте подарунок для людини, яка страждає на алергію, ми радимо утриматися від придбання цих продуктів. Це стосується всіх видів алергії, а не лише алергії на арахіс і кунжут. Люди без алергії можуть споживати ці продукти, особливо якщо вони постачаються відомими брендами та роздрібними продавцями", - додала вона.
Водночас керівник відділу політики та кампаній в Chartered Trading Standards Institute (CTSI) Джессіка Мерріфілд наголосила:
"Законодавчі вимоги щодо цього є чіткими - будь-які харчові продукти, що містять алергени, повинні бути чітко ідентифіковані та марковані як такі, щоб споживачі могли робити обґрунтований і безпечний вибір. Недотримання цих вимог є незаконним, а також дуже небезпечним, оскільки робить такі продукти небезпечними для людей з харчовою алергією. Ми закликаємо всі підприємства харчової промисловості, включаючи роздрібних продавців та імпортерів, вжити негайних заходів для дотримання цих вимог".
Інші поради щодо здоровʼя
Раніше дієтологи пояснили, який продукт кращий для здоровʼя мозку - авокадо чи волоські горіхи. Попри те, що обидва продукти є корисними, дієтологи запевнили, що цей продукт наразі має перевагу, враховуючи результати досліджень на людях.
Також дослідники розповіли, що не варто вживати разом з кавою. За їхніми словами, є 5 продуктів, яких слід уникати під час вживання кави.