Ідеальне картопляне пюре може вийти у кожного / фото ua.depositphotos.com

У кожного є свій рецепт картопляного пюре, але не кожен з них може дати ідеальний результат. 

Шеф-кухар Поппі О'Тул, який пройшла навчання у Мішлен, поділилась з Еxpress, які кроки необхідно виконати, щоб приготувати "неперевершене пюре".

"Ніколи більше не буде виправдань для грудкуватого м’якого картопляного пюре, і я ділюсь з вами всіма порадами та хитрощами, яким навчилась за ці роки. Мій улюблений момент у цьому методі полягає в тому, що вам не потрібні дорогі високотехнологічні товкачки чи розпушувачі, щоб отримати незмінно гладку текстуру (хоча можете використовувати їх, якщо хочете), вам просто потрібен один класичний кухонний інструмент – скромне сито – для отримання неперевершеного картопляного пюре без грудочок і оксамитової гладкості", - наголосила Поппі.

Відео дня

Для приготування ідеального пюре потрібно взяти:

  • чотири картоплини;
  • 75 г солоного масла;
  • 50 мл молока/вершків;
  • дві столові ложки солі.

Картоплю чистимо й нарізаємо на кружечки товщиною 1 см. Далі кладемо її у каструлю, заливаємо холодною водою, додаємо сіль і варимо до готовності. Овоч буде готовий приблизно через 18 хвилин - перевіряти треба ножем.

Зливаємо воду, а потім закриваємо посуд кришкою і залишаємо так на 3-5 хвилин. Найкраще буде перетерти картоплю ситом або пропустити через спеціальний прес. Далі додаємо масло, щоб покрити частинки крохмалю. Це допоможе пюре залишатись пухнастим.

Останнім до картоплі додаємо молоко чи вершки. Чим менше будете перемішувати, тим менш еластичним і більш пухким буде пюре.

Інші рецепти шеф-кухарів

Нещодавно зірковий шеф Джеймі Олівер поділився, як правильно приготувати торт у чашці.

Британський шеф-кухар Джефф Бейкер, який готував для покійної королеви Єлизавети, назвав п'ять помилок, які псують смак картоплі.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати запечену картоплю, яка набрала 100 тисяч переглядів у Tiktok.

Вас також можуть зацікавити новини: