Готувати картоплю краще у духовці / фото ua.depositphotos.com

Шеф -кухар у TikTok Гаррісон Веб, який має величезну кількість підписників, поділився секретом приготування "найкращої" хрусткої смаженої картоплі. Його шанувальники вже назвали страву "божественною".

Як пише Express, для ідеального варіанту Вебб використовує гусячий жир. Його висока температура димлення забезпечує рівномірне приготування картоплі.

Щоб приготувати таку картоплю потрібно:

Відео дня
  • Порізати картоплю на четвертинки та промити холодною водою поки вона не стане прозорою.
  • Приправити овочі часником, розмарином, сіллю та перцем.
  • Поставити картоплю у духовку, розігріту до 180C.

Секрет полягає в тому, щоб додати гусячий жир прямо у форму для запікання, поки картопля вариться до м’якості. Коли овочі будуть готові, їх дістають з води і покривають розігрітим гусячим жиром. Далі все це переміщують у форму для запікання. Картоплю треба діставати й перемішувати кожні 30 хвилин.

Вебб радить заправляти лимонним соком. Відео зібрало понад 6,8 мільйона переглядів.

Як додається, гусячий жир містить менше насичених жирів, ніж вершкове масло та сало, але містить багато "корисних для серця" мононенасичених і поліненасичених жирів.

Інші поради щодо приготування картоплі

Нещодавно шеф-кухар розповів секрет приготування ідеальної картоплі у мундирі у мікрохвильовці.

Також УНІАН писав, як приготувати суперхрустку картоплю фрі вдома.

Шеф-кухар Мері-Френсіс Хек, яка працює на експериментальній кухні Bon Appetit, розповіла про дев'ять найкращих порад для приготування смачного пюре.

Вас також можуть зацікавити новини: