Лавровий лист їстівний / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Багато хто з господинь активно використовують лавровий лист. На кухні це досить поширений інгредієнт, особливо для супів. Однак, попри це, мало хто знає, чи можна їсти лавровий лист і взагалі, який сенс додавати його у страви, пише southernliving.com.

Зазначається, що лавровий лист повністю їстівний і безпечний для вживання в їжу. Але навряд чи вам захочеться його їсти.

"Лаврове листя жорстке і залишається таким навіть у процесі приготування. Їх важко жувати і неприємно їсти. Ви можете подряпати рот або стравохід, і це може викликати дискомфорт", - йдеться в публікації.

Відео дня

Як сказав шеф-кухар Тімон Баллу, лавровий лист їстівний, але ви можете їм вдавитися, тому варто бути обережними.

Лавровий лист традиційно використовують для приготування бульйонів, супів, тушкованих страв. Він також покращує смак маринованих розсолів.

"Ми часто використовуємо їх як ароматизатор, щоб надати бульйонам і рагу більш глибокий, насичений смак", - зазначив Баллу.

Найчастіше лавровий лист додають у страву цілим, дають закипіти, а перед подачею на стіл виймають.

Раніше УНІАН писав, скільки тримати лавровий лист в супі.

Вас також можуть зацікавити новини: