На Закарпатті під час передвиборчого виступу губернатора на відео потрапив проїжджаючий поруч лісовоз / скрін відео

Під час передвиборчого виступу губернатора Закарпатської області Олексія Петрова, який є членом партії "Слуга народу", на відео потрапив проїжджаючий поруч під зав'язку набитий лісовоз. 

Відповідне відео оприлюднено в Telegram-каналі IN UA.

"Поки губернатор Закарпатської області штовхає свою полум'яну передвиборчу промову, на його тлі тихенько проїжджає під зав'язку набитий лісовоз. Для повної епічності не вистачає фури з бурштином і місцевих мафіозі", - йдеться в підписі під відео.

Відео дня

Зазначимо, голова Закарпатської ОДА Олексій Петров став першим номером у списку партії "Слуга народу" на місцевих виборах Закарпатської обласної ради.

Зеленський обіцяв встановити контроль за вирубкою лісів

Вирубка лісів - дуже гостра проблема в Україні. Президент Володимир Зеленський у передвиборчій програмі обіцяв встановити контроль за вирубкою лісів. Масштабна обіцянка, однієї онлайн-карти рубок для її виконання мало.

Під час свого візиту в Житомирську область, в серпні минулого року, Зеленський пообіцяв, що особи, причетні до незаконного видобутку бурштину і вирубки лісу, будуть притягнуті до відповідальності. 

«Ми з вертольота побачили, що у вас відбувається і з вирубкою лісу, і з бурштином. Знаємо всі прізвища, хто стоїть за розкраданням державних надр. Ми обов'язково займемося цим питанням. Думаю, що ці люди далеко не поїдуть з нашої країни», - зазначав президент.

За місяць до цього глава держави обіцяв звільнити керівників правоохоронних органів Харківської області, якщо незаконна вирубка лісів не буде припинена. Обіцянки досі в процесі виконання.

Партія "Слуга народу" у передвиборчій програмі обіцяла ввести електронне маркування дерев для протидії незаконній вирубці лісів, а також кримінальну відповідальність за незаконну рубку. 

Ситуація з нелегальною вирубкою лісу в Україні

  • У жовтні 2019 року Державне агентство лісових ресурсів України запустило електронний реєстр лісорубних квитків та онлайн-карту рубок для контролю законності вирубки лісів.
  • За даними Держлісагентства, обсяги незаконних рубок лісу в 2019 році зросли до 118 тис.куб. м, що майже в сім разів більше, ніж в 2018 році (17,7 тис. куб. м).
  • 2 червня 2020 року Верховна Рада України ухвалила законопроект "Про внесення змін до Лісового кодексу України", який передбачає проведення інвентаризації українських лісів.
  • В Держлісагентстві відзвітували, що обсяг незаконних рубок лісу в Україні за перше півріччя 2020 року скоротився майже наполовину у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.