Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучені деревину та документи / фото прокуратури Житомирської області

На Житомирщині в Олевському районі сьогодні під час обшуків на лісопильнях виявили чорнову документацію і незаконно зрізані дуби та сосни.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області.

Читайте такожУкраїна планує скасувати мораторій на експорт лісу - торговельний представник

Відео дня

«На Житомирщині на лісопильнях під час обшуків виявили близько  40 м3 колод дубу та сосни, а також готових виробів з деревини із сумнівною документацією», - сказано у повідомленні.

Там також зазначають, що обробляли на лісопильнях незаконно  зрізані дуби та сосни.

Обшуки провели у межах досудового розслідування кримінальних проваджень за фактами придбання, отримання, зберігання та збуту лісоматеріалів, одержаних злочинним шляхом, за ст. 198 КК України.

“Установлено, що на території Олевського району два приватні підприємці здійснюють незаконне придбання, перевезення та переробку лісопродукції породи сосна та дуб, прикриваючись підробленими документами від двох державних лісогосподарських підприємств району”, - уточнили у прокуратурі.

фото прокуратури Житомирської області

Під час проведення 8 обшуків на лісопильнях та підрозділах державних лісогосподарських підприємствах вилучили  лісоматеріали невідомого походження та виробів з деревини, документи, чорнову документацію, а також записи, які підтверджують злочинну діяльність підприємців.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучені деревину та документи.