
Коли за вікном темніє дедалі раніше, а грудневий холод пробирає до мурашок, хочеться одного - закутатися в м'який плед, увімкнути улюблений фільм і зігрітися чашкою чогось гарячого, густого і неймовірно смачного. Скоро сніг може лягти щільним покривалом, вулиці стануть тихішими, а будинки - затишнішими. І в такі моменти гарячий шоколад звучить як ідеальний план на вечір.
Якщо ви хочете побалувати себе особливо смачним гарячим шоколадом, спробуйте варіант класичного французького напою, пише Better Homes & Gardens.
У їхньому рецепті молоко, вершки та цукор повільно прогріваються на середньому-слабкому вогні. Коли суміш стає теплою, додається темний шоколад - і все перемішується до густої, оксамитової консистенції.
Інгредієнти:
- 1 1/2 склянки незбираного молока
- 3/4 склянки жирних вершків для збивання
- 2 ст. л. цукрового піску
- 280 г гіркого шоколаду 60-70%, дрібно нарізаного
- 1 ч. л. ванілі
- Збиті вершки (за бажанням)
Спосіб приготування
У каструлі з товстим дном нагрійте молоко, вершки і цукор на середньому-слабкому вогні, поки суміш не почне злегка закипати. Зніміть із вогню.
Додайте шоколад. Залиште на 5 хвилин. Перемішайте до повного розплавлення й отримання однорідної маси. За необхідності поверніть каструлю на слабкий вогонь, щоб м'яко прогріти суміш і допомогти шоколаду повністю розчинитися.
Розлийте по маленьких чашках (для кави або еспресо). За бажання прикрасьте збитими вершками.
Інші цікаві рецепти
Раніше УНІАН повідомляв про покроковий рецепт гарбузового чізкейка, який тане в роті. Гарбуз - дешевий сезонний продукт, який добре зберігається і дешево коштує. Чому б не зробити з нього те, що теж зможе вас потішити в ці холодні вечори.
Крім того, ми також розповідали, як ідеально приготувати курячу грудку. У більшості випадків вона виходить суха та несмачна. І вже зараз варто це виправити раз і назавжди.