Автомеханік дав пораду, як уберегти авто від проблем взимку / колаж УНІАН, скріншот, фото ua.depositphotos.com

Скотті Кілмер, автомеханік з багаторічним досвідом, розповів, як вберегти автомобіль від поломок взимку і заощадити гроші. За його словами, не слід лити гарячу воду на лобове скло, так як воно легко трісне.

"Гаряча вода може розколоти ваше лобове скло, а лобове скло коштує недешево!" – зазначив експерт. "У цьому випадку варто запастися терпінням, просто заведіть машину, увімкніть розмороження на повну потужність, нагрів до максимуму, а потім йдіть. Зачекайте, поки машина прогріється, тепло розтопить лід, і тоді ви зможете його зняти".

Далі Кілмер рекомендує часто перевіряти шини взимку.

Відео дня

Коли погода стає холоднішою, тиск повітря в шинах падає, і, хоча шини можуть виглядати повними, вони можуть миттєво здутися, як тільки ви почнете їхати. Він порадив завжди перевіряти шини до початку руху, щоб уникнути аварій і пошкоджень.

Крім того, завжди варто перевіряти акумулятор, адже він розрахований на певну кількість ампер холодного пуску, і якщо їх не вистачить, машина може не завестися. Також необхідно переконатися, що акумулятор добре заряджений і здатний тримати заряд, щоб ви не застрягли на морозі.

І нарешті, Кілмер рекомендує перевірити антифриз в автомобілі. При зниженні температури, якщо в системі охолодження автомобіля недостатньо антифризу, він може не тільки заблокувати двигун, але і повністю його зруйнувати

"Якщо ви хоч щось знаєте про воду, то при замерзанні вона розширюється. Тому, якщо в блоці двигуна, радіаторі і в усьому іншому занадто багато води і недостатньо антифризу, коли настає холод, вона розширюється і руйнує все", - пояснив експерт.

Раніше УНІАН писав, що механік Скотті Кілмер попередив автомобілістів про необхідність стежити за першими ознаками серйозних проблем з авто. Він закликав автовласників вжити термінових заходів, якщо вони побачать на приладовій панелі цю миготливу лампочку.

Вас також можуть зацікавити новини: