Є кілька лайфхаків для того, щоб у саду більше не було котячих "сюрпризів" / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Після того, як ми розібралися, чому кіт трясе хвостом, але не мітить, стало відомо, як зробити так, щоб тварини не гадили в саду. Як виявляється, є простий натуральний спосіб.

Якщо у ваш сад почали ходити коти й гадити, а це можна помітити, бо вони лишають після "своїх справ" горбики землі й відбитки лап, то перейматися не варто - є простий натуральний спосіб боротьби з проблемою. Син засновників компанії Total Clean Карлос Гарсія розповів express.co.uk, як зробити так, щоб коти більше не псували вашу землю.

За його словами, тварин можна відучити використовувати сад як ящик для сміття, розмістивши на поверхні ґрунту грубі матеріали, наприклад, соснові шишки чи дріт. Варто зазначити, що коти люблять порпатися у м'якенькій розпушеній землі.

Відео дня

"Ви також можете посадити трави, які сильно пахнуть, такі як розмарин чи лаванда, оскільки котам не подобаються ці запахи", - поділився експерт. Крім того, у ґрунт можна додати подрібнену яєчну шкарлупу або зробити на поверхні землі природний бар'єр з гілок.

Хоча те, що коти гадять у саду, може здатися невеликою проблемою, але з нею варто боротися, оскільки у фекаліях цих тварин можуть бути паразити.

Цікаві новини про котів - що треба знати

Повідомлялося, чому кіт може без причини нявкати вночі й бігати. За відомостями експертів, така поведінка тварин здатна свідчити як про звичайну тривогу, так і про наявність якогось захворювання.

Інколи для того, щоб нічні вибрики кота припинилися, достатньо ввечері добряче погратися з твариною, а потім її нагодувати. Але бувають і випадки, в яких коту потрібна допомога спеціаліста.

Вас також можуть зацікавити новини: