Сир з блакитною пліснявою дуже корисний для здоров'я / ua.depositphotos.com

Сир з блакитною пліснявою відомий своїм ароматом та смаком у всьому світі, але він також має ряд переваг для вашого здоров'я. Цей сир походить з французького міста Рокфор і включає в себе такі сорти, як горгонзола, стилтон і камбозола. Під час дозрівання сиру на його поверхні роблять невеликі отвори, що дозволяють бактеріям Penicillium Roqueforti рости і утворювати характерні блакитні прожилки. Загалом блакитний сир нетоксичний і безпечний для людини, на відміну від інших різновидів сиру з пліснявою. Він є чудовим джерелом кальцію та інших мінералів, корисних для вашого здоров'я.

Видання HealthShots розповіло про всі переваги цього сиру та вказало на можливі побічні ефекти від його вживання.

1. Сприяє здоров'ю серця

Включаючи блакитний сир у свій раціон, ви можете знизити ризик серцево-судинних захворювань. Дослідження, опубліковане в журналі Scientific World Journal, вказує на те, що люди, які регулярно їдять блакитний сир, мають менший ризик розвитку серцево-судинних проблем порівняно з тими, хто цього не робить. Окрім запобігання тромбоутворенню у венах і артеріях та запаленню артерій, блакитний сир також знижує рівень холестерину.

Відео дня

2. Бореться з артритом

Протизапальні властивості блакитного сиру допомагають зменшити запалення суглобів і полегшити біль при артриті. Включення блакитного сиру до свого раціону може як запобігти, так і допомогти в лікуванні артриту.

3. Покращує пам'ять

Поживні речовини блакитного сиру допомагають поліпшити пам'ять і запобігти її втраті. Вживання блакитного сиру покращує роботу клітин мозку.

4. Хороше джерело фосфору

Фосфор міститься у великій кількості в блакитному сирі. Цей мінерал необхідний для численних важливих процесів в організмі, а також для підтримки міцних кісток і зубів.

5. Має протизапальні властивості

Більшість людей сьогодні страждають від запалення, яке є серйозною проблемою, що може призвести до летального результату, якщо його не лікувати. Блакитний сир має протизапальні властивості. Як наслідок, він допомагає організму боротися з численними запальними процесами. 

6. Багатий на молочний білок

Люди з непереносимістю лактози, які не можуть вживати молоко, можуть отримати необхідний білок, вживаючи блакитний сир, до складу якого входить молочний білок.

7. Здоров'я зубів

Молоко багате на кальцій, який сприяє здоров'ю кісток, здоров'ю зубів, особливо зубної емалі, скороченню м'язів та передачі нервових імпульсів.

Побічні ефекти від вживання блакитного сиру

Блакитний сир містить багато жирів, особливо насичених, тому він може підвищити ризик підвищення рівня холестерину, якщо не вживати його в помірних кількостях. Він також містить багато натрію. Високе споживання натрію може призвести до ризику багатьох проблем зі здоров'ям, таких як високий кров'яний тиск, проблеми з нирками, затримка води, набряки.

Через наявність лактози (натурального молочного цукру) може бути поганою ідеєю для людей з непереносимістю лактози. Також люди, які мають алергію на пеніцилін або будь-яку плісняву, можуть бути в групі ризику.

Раніше УНІАН розповідав, що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте твердий сир щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: