Ліч Клаасенс знає, як виспатися в літаку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, travel.nine.com

За словами бортпровідників, секрет гарного сну в літаку полягає у виборі правильного місця і правильному настрої.

Хоча може здатися спокусливим випити кілька порцій кави в аеропорту, а потім одну-дві алкоголю в самому літаку, жодне з них не особливо сприяє новому початку вашої відпустки. 

За словами стюардеси Etihad Ліче Клаасенс, секрет того, як потрапити в країну снів, криється у виборі місця. Вона стверджує, що вибір одного конкретного місця "мінімізує збої" в польоті і створить спокійну обстановку для вашого сну.

Відео дня

"Особисто я завжди вибираю місце біля вікна, тому що воно забезпечує міцну стіну, на яку можна спертися, і зводить до мінімуму перешкоди від інших гостей", - каже вона 9Travel. Її аргументація полягає в тому, що стіна забезпечує тверду поверхню, на яку ви можете спертися своїм тілом і головою, що означає, що ви не будете раптово прокидатися, коли ваша голова гойдається на сусіда.

За словами Ліче, ключовим моментом є вибір правильного вбрання. Рекомендується носити зручний, вільний і дихаючий одяг, але слід уникати незручних джинсів і жорстких курток. Також розумним доповненням стануть тіні для очей, що блокують штучне світло.

Ерін Гібсон, стюардеса з Великобританії, стверджує, що ритуал перед сном також важливий для того, щоб налаштувати себе на спокійний сон.

"Виберіть кілька фільмів або серіалів для перегляду, щоб провести час, не забудьте розтягнути ноги, коли зможете, і влаштуйтеся зручніше, одягнувши шкарпетки, маску для очей і ковдру. Прочитайте улюблену книгу, яка допоможе вам відчувати себе більш втомленим і подрімати на борту", - пояснила вона.

Клер Смалхорн рекомендує носити з собою особисту пляшку з водою і віддавати перевагу трав'яному чаю замість кави або алкоголю. Профі авіації також радить якомога більше медитувати.

Мартін Сілі, генеральний директор і експерт зі сну, стверджує, що є одне сидіння, яке "найкраще" для того, щоб ви могли спати. Він пояснив: "Ви повинні уникати туалетів, оскільки там люди схильні спілкуватися. Замість цього вам слід вибрати місце в тому ж ряду, що і в крилі. Аварійний вихід - у вас буде більше місця для ніг."

Мартін додав: "Якщо ви летите на великі відстані, обов'язково забронюйте місця в передній частині літака, оскільки вам спочатку подадуть їжу і, швидше за все, висадять першими, тому стюардеси рекомендують ці місця людям, які хочуть спати".

Експерт також порадив зробити кілька кроків перед посадкою в літак.

"Ви завжди повинні приїжджати в аеропорт рано, щоб врахувати будь-які затримки, але чи знаєте ви, що це також може допомогти вам краще спати? Перед посадкою проведіть 30 хвилин, прогулявшись по аеропорту, дьюті-фрі або навіть в залі очікування. Дослідження показали, що лише 30 хвилин помірних фізичних вправ можуть покращити якість сну", - сказав він.

Лайфхаки для польотів в літаку - деталі

Експерт зі сну Макс Стівенс розповів, як авіапасажири можуть уникнути наслідків джетлагу через затримку струменя під час далекомагістрального рейсу.

Експерти з подорожей з Wild Packs розповіли про тришарову систему збору валізи, яка допоможе пасажирам заощадити на оплаті багажу, вмістивши всі свої речі в ручну поклажу. Складання речей шарами не тільки забезпечить більше місця у валізі, але і знизить ймовірність утворення складок на одязі.

Туристичний експерт із США Коллін Келлі, ведуча шоу про сімейні подорожі, дала кілька корисних порад батькам, які вирушають у поїздку з дітьми.