Експерти назвали найласкавіші породи котів / колаж УНІАН, фото wikipedia.org

Кожна кішка має власний характер та індивідуальність. Однак представники певної породи часто більш схильні до тої чи іншої поведінки: деякі більш активні та грайливі, інші є рекорсменами зі сну на дивані, треті вимагають постійної уваги господаря і таке інше.

Видання Scotsman назвало топ-10 котячих порід, представники яких є найбільш доброзичливими та ніжними до своїх господарів:

  1. Мейн Кун. Привітні, милі коти породи мейн-кун із любов’ю подрімають у вас на колінах, але не будуть надто вимагати вашого часу та уваги.
  2. Сіамська кішка. Балакуча порода сіамських кішок є однією з найбільш товариських і доброзичливих. Вони люблять гарне спілкування і відповідатимуть на прихильність.
  3. Регдолл. Одна з найбільш милих і ласкавих порід кішок, має велику популярність саме завдяки прихильності до свого господаря. 
  4. Сфінкс. У багатьох країнах порода кішок сфінкс вважається найбільш доброзичливою породою. Він може бути схожий на собаку за своєю прихильністю до своїх господарів, однак через це їх не можна залишати самих надовго.
  5. Перська кішка. Одна з найбільш інтерактивних порід кішок, мила перська порода часто є ідеальним компаньйоном для всієї родини – навіть для інших котів у домі.
  6. Бірманська кішка. Це доброзичлива порода кішок, яка дуже розслаблена та щаслива, коли знаходиться поруч зі своїми господарями.
  7. Абіссінська кішка. Ця порода котів ласкава та дружня з усіма в домі, любить грати з іграшками та спілкуватися. Вони чудово грають самі по собі, але користуються любов’ю та увагою оточуючих у домі. 
  8. Бурманська короткошерста кішка. Відома як ніжна, любляча і доброзичлива. Ви не знайдете більш вірного товариша, ніж вона.
  9. Екзотична короткошерста порода кішок спокійна та доброзичлива, добре почуватиметься вдома з маленькими дітьми.
  10. Британська короткошерста. Безмежно віддана своїй родині та власникам, британська короткошерста є дуже доброзичливим котячим компаньйоном. 

Інші цікаві матеріали про домашніх улюбленців

Як писав УНІАН, деякі песики можуть вперто ігнорувати усі ваші команди, навіть якщо розуміють, чого від них хочуть. Тож фахівці склали рейтинг 10 собачих порід, які важко піддаються дресируванню.

Відео дня

Також ми розповідали про топ-10 "найбалакучіших" котячих порід. Деякі котики ну дуже сильно люблять "поговорити", і багатьом людям це подобається.

Вас також можуть зацікавити новини: