Ілюстрація / REUTERS

У німецькій федеральній землі Гессен, в комуні Виллинген, пивоварний завод Willinger Brauhaus почав роздавати пиво через неможливість його продати у зв'язку з карантином.

Читайте такожФранцузів закликали виконати патріотичний обов’язок і їсти більше сиру

Як повідомляє Reuters, власник підприємства Франц Маст сказав, що йому потрібно якомога швидше спорожнити резервуари, щоб знову наповнити їх свіжим пивом і бути готовим до відкриття барів. "Ми також хочемо подякувати людям, і ми сподіваємося, що після нашого відкриття вони нададуть нам таку ж підтримку, коли прийдуть сюди, порекомендують нас", - зазначив Маст.

Відео дня

Місцеві жителі привітали таку ініціативу і вишикувалися в черги біля пивоварні. "Сподіваюся, це допоможе пивоварні, тому ми тут. Таким чином, сьогодні ми можемо посидіти в саду під сонцем і випити доброго пива Willinger", - сказала клієнтка Наталі Юліус.

Багато людей несли додому ящики і повні відра пива.

У цілому за день завод видав місцевим жителям близько 2 тис. 600 літрів напою.

Між тим, пивна асоціація Deutsche Brauer Bund попередила, що пивовари переживають падіння продажів через спад експорту, особливо в Китай та Італію. Крім того, на збуті також негативно позначилося закриття ресторанів і барів у зв'язку з карантином.

Як повідомляв УНІАН, Октоберфест в Баварії, найбільший у світі пивний фестиваль, в цьому році був скасований через пандемію коронавірусу.