Гості Мішленівського ресторану отруїлися різотто з молюсками / ua.depositphotos.com

В Італії шеф-кухаря Мішлен засудили до умовного тюремного ув'язнення та оштрафували після того, як 53 людини у його ресторані отруїлися після споживання молюсків, інфікованих норовірусом (шлунковим грипом).

Як пише Sky News, інцидент трапився у 2021 році під час святкування весілля. Під час банкету в ресторані Марко Сакко Piccolo Lago, який має дві зірки Мішлена, гостям подали різотто. Однак згодом виявилося, що їжа була заражена норовірусом, дуже заразним вірусом, також відомим як зимова блювота.

Сакко сказав, що він подав понад 3000 подібних страв, і жодних проблем не виникало, і наполягав на тому, що процедури чітко дотримувалися.

Відео дня

Суд засудив його до двох місяців і 20 днів арешту за нанесення тілесних ушкоджень з необережності та торгівлю шкідливими харчовими речовинами. Виконання покарання умовно відстрочено.

Що таке норовірус

Норовірусна інфекція ( "шлунковий грип") – гостре вірусне захворювання, сновними симптомами є нудота, блювання, болі та рідкі випорожнення, рідше – виражена температурна реакція організму, респіраторні прояви.

Одним зі шляхів зараження є харчовий -внаслідок вживання в їжу немитих плодів або продуктів, які були заражені хворою людиною під час приготування їжі.

Мішленівський кухар Гордон Рамзі ділиться своїми рецептами

Так, Рамзі, що має три зірки Мішлен, поділився своїм "легким, пухким і неймовірно смачним" рецептом панкейків, які ви можете приготувати вдома.

Також він поділився унікальним рецептом приготування смаженої картоплі, також розповів, як приготувати різотто з "Пекельної кухні".

Вас також можуть зацікавити новини: