Чому у іспанців два прізвища і два імені / ua.depositphotos.com

Всі ми звикли, що при народженні людина отримує ім'я - його і носить все життя. Максимум, що ще вона може мати - це ім'я, яким її нарекли при хрещенні, якщо воно відрізняється від того, що записано в паспорті. З прізвищем все ще простіше - воно, як правило, передається по батькові. Але така традиція далеко не у всіх народів - УНІАН з'ясував, скільки прізвищ у іспанців і чому воно не одне.

Чому є подвійні прізвища в Іспанії - цікавий факт

Іспанські прізвища формуються не за таким же принципом, як, наприклад, в Україні, коли жінка виходить заміж, змінює своє прізвище на те, яке носить чоловік, під ним ж живуть всі діти. Також бувають випадки, коли дитина записана на прізвище матері - причини тому різні.

Однак в Іспанії логіка зовсім інша - там дитині дають два прізвища - мамине і татове. Цікаво, що у його батьків теж по два прізвища - в такому випадку важливо розібратися, яке ж вибрати. Як правило, передається "чоловіче" - тобто, прізвище дідуся новонародженого, така ж історія і з прізвищем по татовій лінії. 

Відео дня

Цікавий факт: до 2000 року ця традиція була оформлена законодавчо, але багато іспанців дотримуються її досі.

Цікаво, що в Іспанії не прийнято, коли жінка після заміжжя бере прізвище чоловіка - більшість дівчат залишають своє. Якщо все-таки подібна рокіровка відбувається, то новоспечена дружина просто додає прізвище чоловіка до своїх, використовуючи префікс "de", але такий підхід - рідкість для звичайних іспанців, до нього вдаються тільки люди благородного походження.

Чому у іспанців два імені - загадки давньої традиції

Якщо ви не знаєте, чому у іспанців подвійні імена, то запам'ятайте - при народженні малюка батьки дають йому ім'я, відповідне його статі, а друге будь-яке, яке подобається мамі і татові. Важливо розуміти, що іспанці - віруючі люди, тому, найчастіше, перше ім'я для дівчинки - Марія (як Богоматір), а для хлопчика - Хосе (як Йосип). В Іспанії вірять, що чим більше у дитини імен, тим більше кількість ангелів її оберігає.

Одним з найбільш унікальних прикладів багатьох Імен є художник Пабло Пікассо. Мало хто знає, що повне ім'я творця - Пабло Дієго Хосе Франсіско де Паула Хуан Непомусено Марія де лос Ремедіос Сіпріано де ла Сантісіма Тринідад Мартір Патрісіо Руїс і Пікассо.

Вас також можуть зацікавити новини: