Білок необхідний для цілої низки метаболічних процесів в організмі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Риба не тільки смачна, а й забезпечує організм легкозасвоюваним білком. Різні морепродукти також є чудовим джерелом важливих поживних речовин.

"Білок необхідний для цілої низки метаболічних процесів в організмі, від зростання і розвитку до відновлення м'язів. Білок також сприяє насиченню і регулюванню рівня цукру в крові під час прийому їжі. Крім того, з віком білок особливо важливий для збереження м'язової маси і сили", - цитує магістра біологічних наук і доктора медичних наук Марісу Мур видання Good Housekeeping.

При цьому сертифікована консультантка з інтуїтивного харчування Лаура Ю зазначила, що білок "підтримує імунну систему і гормональну функцію, а також зберігає здоров'я шкіри і волосся".

Відео дня

Ба більше, нові дослідження показують, що споживання білка в кількості, що відповідає рекомендованій дієтичній нормі Міністерства сільського господарства США (USDA), може сприяти загоєнню ран і прискорювати метаболізм. RDA становить 0,8 г білка на кілограм ваги вашого тіла на день.

"Риба та морепродукти - потужне джерело білка, тому що воно є повноцінним. Це означає, що протеїн дає всі дев'ять незамінних амінокислот, які необхідні організму, але не можуть вироблятися самостійно. Більшість видів морепродуктів нежирні від природи і містять такі корисні речовини, як омега-3 жирні кислоти, вітамін D і йод", - пояснює Ю.

Анчоуси

Білок: 28,9 грама на 100 грамів

"Анчоуси - це варіант з високим вмістом білка, який популярний в азіатських стравах, і вони, безумовно, є основним продуктом на моїй кухні", - каже Ю.

Мідії

Білок: 23,8 грама на 100 грамів

Дослідження показали, що мідії містять фітостероли, які можуть знижувати рівень холестерину, і є хорошим джерелом калію.

Лосось

Білок: 22,3 грама на 100 грамів

"Лосось - чудове джерело омега-3, які, як було доведено, допомагають знизити ризик хронічних запалень і серцевих захворювань. Однак рівень білка в різних сортах лосося варіюється, оскільки в деяких із них вміст жиру вищий, ніж в інших", - пояснює Мур.

Сардини

Білок: 24,6 грама на 100 грамів

"Сардини багаті на омега-3 жирні кислоти. Оскільки вони особливо багаті на омега-3 докозагексаєнову кислоту, або ДГК, сардини можуть також допомогти підтримати здоров'я мозку. Крім того, м'які крихітні кісточки сардин їстівні і містять кальцій і вітамін D, які допомагають підтримувати здоров'я кісток", - каже Мур.

Форель

Білок: 20,5 грама на 100 грамів

"Не така популярна риба, як лосось, стальноголова форель містить не менше білка. У форелі також набагато менше жиру, ніж у лососі. Так, лосось містить 13,4 грама жиру в кожній 100-грамовій порції, а форель - трохи менше 7 грамів. Вона також багата на вітамін D", - каже Мур.

Скумбрія

Білок: 18,6 грама на 100 грамів

Скумбрія не тільки містить багато білка, а й є хорошим джерелом колагену.

"Колаген, що міститься в таких морепродуктах, як скумбрія, має потенційні антивікові властивості, а також сприяє загоєнню ран і здоров'ю кісток", - каже дієтологиня Сью-Еллен Андерсон-Гейнс.

Оселедець

Білок: 18 грамів на 100 грамів.

Оселедець - це маленька рибка, але дуже потужна, коли справа доходить до забезпечення організму необхідним білком.

Тріска

Білок: 16,1 грама на 100 грамів

"Тріска - чудове джерело білка, універсальне, легкодоступне і популярне в ресторанних меню", - каже Мур.

Морські гребінці

Білок: 12,1 грама на 100 грамів

Згідно з останніми дослідженнями, цей ніжний морепродукт багатий на гліцин і аргінін - дві дуже корисні амінокислоти.

"Амінокислоти - це будівельні блоки білка, які допомагають будувати і відновлювати наші клітини і зміцнювати імунну систему", - каже Андерсон-Гейнс.

Консервований тунець

Білок: 29,1 грама на 100 грамів

"Неважливо, в банці або пакеті, в олії або воді, альбакор або жовтоперий тунець - це доступний і високобілковий продукт", - каже Мур.

Раніше УНІАН писав, що шеф-кухарі назвали 10 дешевих риб, які ніколи не варто купувати.

Вас також можуть зацікавити новини: