Яка ти паста - кулінарний гороскоп / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Ви знаєте, що для кожного знака Зодіаку можна підібрати найбільш підходящу пасту? Хтось із нас обожнює простоту, комусь треба, щоб швидко, іншим - подавай побільше і складніше, а хтось не проти поекспериментувати, навіть якщо в результаті виходить зовсім інша страва. Спагеті, макарони, лазанья, фетучіні або щось іще - дізнайтеся, хто ви за гороскопом. 

Яка ви паста - кулінарний гороскоп для кожного знака Зодіаку

  • Овен - спагеті аль помодоро

Овни - не той знак, який славиться своєю витонченістю, незважаючи навіть на назву цієї страви. "Аl pomodoro" в перекладі з італійської означає "помідор".  Тобто, це спагеті під соусом із томатів і базиліка, які іноді зверху посипають тертим пармезаном. Виходить чудова і водночас дуже проста страва, яку готують швидко і легко - саме те, що подобається енергійним, сміливим і нетерплячим Овнам у їжі, любовних стосунках і житті. 

  • Телець - паста песто

Традиційно для приготування песто використовують подрібнене листя базиліка - ця рослина відповідає рисам і схильностям Тельця. Базилік здавна асоціюється з благополуччям і багатством, а це те, чого завжди прагне Телець. Вважається, що якщо носити базилік у кишені, то він приверне гроші, якщо тримати його на своєму робочому місці, то не буде відбою від клієнтів, а якщо вкласти гілочку в руку коханої, то це вкаже (зів'яне гілочка чи ні), доброчесна вона чи розпутна - такий ось корисний фокус для ревнивого Тельця. 

Відео дня
  • Близнюки - паста качо-е-пепе

Близнюками керує планета Меркурій, названа так на честь бога комерції та спілкування, торгівлі та хитрості, покровителя пастухів, злодіїв і мандрівників.

Згідно з легендою (а легенда - це мова любові Близнюків), страву качо-е-пепе (Cacio e pepe) вигадали пастухи-кочівники, які проводили кінець весни і початок літа, випасаючи стада в Апеннінських горах. Для прожитку їм було потрібно щось дешеве, легке і непсувне (свята трійця близнюківських уподобань). Тому вони брали в дорогу макарони і перець. Ці інгредієнти в поєднанні з сиром, який вони самі робили, дали змогу приготувати цю просту і чудову страву.

У перекладі на нашу мову качо-е-пепе - спагеті з сиром і чорним меленим перцем, дуже ситна і популярна в усьому світі страва.

  • Рак - лінгвіні з морепродуктами

Офіційною стравою Рака заведено вважати равіолі, оскільки представники цього знака тримають свої почуття в собі і ховають їх під затишним шаром недовіри. А ось страва з макаронів, яка найближча їм, - це лінгвіні (спагеті) з морепродуктами (молюсками та членистоногими). Рецепт його, який коливається залежно від припливів і відливів, пори року і темпераменту кухаря, так само вічно мінливий, як Місяць і безліч настроїв, що володіють Раками. 

  • Лев - фетучіні Альфредо
Фетучіні / ua.depositphotos.com

Левом керує Сонце, а сам він - володар людського серця, неприкаяний романтик, шоумен і самовладний правитель Зодіаку. Якось 1908 року в Римі дружина шеф-кухаря Альфредо ді Леліо Інес народила йому сина. Згідно з книжкою Луки Чезарі "Відкриття пасти: історія в десяти стравах", після пологів Інес сильно ослабла, і тоді засмучений Альфредо відправився на кухню, щоб приготувати для неї що-небудь ситне і легкозасвоюване. Як істинний король вуглеводів, він приготував локшину фетучіні, щедро заправив її маслом і пармезаном і прочитав молитву святому покровителю молодих матерів. Інес так сподобалася ця страва, що вони включили її в меню своєї тратторії.

  • Діва - макарони з сиром

Діва - знак винахідливого відлюдника, а макарони з сиром - страва, якій надає перевагу герой-відлюдник фільму "Сам удома" Кевін Маккалістер. До речі, Маколей Калкін, який зіграв його, Діва за гороскопом. Хто, як не розумний земний жрець, забажає, щоб його сім'я розчинилася, щоб він міг спокійно насолоджуватися святами, дивитися фільми, пити молоко з келиха з вином і їсти макарони на благословенній самоті?

  • Терези - спагеті з фрикадельками

Терезами керує Венера - планета любові, естетики та привабливості. Це знак партнерства і популярності, що дуже доречно відображає сцена з пастою з діснеївського фільму "Леді і Бродяга" - найкультовіша в історії кіно. 

За сюжетом, під час виконання пісні "Belle Notte" Волоцюга і Леді, два боки одного й того самого архетипу Терезів (відчайдушний флірт і кокетлива аристократка), випадково цілуються за тарілкою спагеті з фрикадельками. Цю сцену мало не вирізав Волт Дісней, вирішивши, що ідея собачої трапези скоріше смішна, ніж романтична, але врешті-решт кохання перемогло, і поцілунок зі спагеті досі залишається наріжним каменем культури.

  • Скорпіон - паста алла норма

Паста алла норма - традиційна сицилійська паста з обсмаженими баклажанами, подрібненими помідорами та свіжою рікоттою. Родзинка страви - баклажан. Як відомо, знак Скорпіона керує геніталіями, і, як скаже вам будь-який мілленіал, емодзі баклажана - це предмет численних жартів і використовується, як синонім чоловічих статевих органів.

До цього слід додати, що італійський композитор Вінченцо Белліні, який написав оперу "Норма" - від якої й походить назва страви - був Скорпіоном за знаком Зодіаку.

  • Стрілець - лазанья
 Лазанья / ua.depositphotos.com

Стрілець - знак експансії, у кращому разі - достатку, у гіршому - надлишку й емпіричної тиранії. Лазанья - результат завоювань. Спочатку страву розробили греки, але римляни, які здійснили на них набіг, забрали її з собою разом із цілою естетичною традицією, пантеоном богів і філософією управління. За минулі відтоді століття лазанья була адаптована і перейнята, але зберегла при цьому багатство смаку і репутацію. 

  • Козеріг - спагеті путтанеска

Козеріг - знак виробництва, священної праці, каральної трудової етики і могутнього долара. Спагеті путтанеска, що в перекладі означає "спагеті по-путанськи", - це швидка і проста страва зі спагеті з помідорами, маслинами, каперсами, анчоусами, цибулею, часником і зеленню. За легендою, в дусі заповзятливого Козерога, неаполітанські секс-працівниці, подібно до сирен, заманювали до себе чоловіків різким ароматом цієї пасти і готували її в перервах між клієнтами, щоб отримати максимальний дохід.

  • Водолій - паста карбонара

Водолієм керують дві планети: жорсткий Сатурн і Уран, який спалює все дотла. Ніколи ще енергія цих двох світил не знаходила такого гострого кулінарного вираження, як у скандалі під назвою "Карбонара-гейт". Усе почалося з того, що на одному з французьких сайтів виклали рецепт приготування паста карбонара в одній каструлі з макаронами-"бантиками". Відео викликало міжнародну дискусію серед італійських письменників, шеф-кухарів, домашніх кулінарів і макаронників, які були просто обурені таким грубим порушенням класики. Ще більше обурення викликав рецепт "Нью-Йорк Таймс", де до карбонари додавали помідори, що дехто прирівняв до оголошення війни Італії (за класикою карбонару готують зі спагеті з беконом та соусом із яєць, сиру та меленого перцю).

Однак один із шефів, звертаючись до архетипу Водолія, запропонував перемир'я і компроміс: традиції на кухні цілком можуть ужитися з бажанням експериментувати. Оригінальний рецепт має бути захищений і збережений, як надбання в музеї або на об'єкті ЮНЕСКО. Але це зовсім не означає, що не слід надавати максимальну свободу для експериментів, які так любить Водолій. 

  • Риби - солодкі спагеті

Якщо ви дивилися різдвяний фільм "Ельф", то його іскрометний герой Бадді - це квінтесенція Риб. Живучи і люблячи на повну, чарівний і з божевільними примхами, він їсть на сніданок солодкі спагеті, з кленовим сиропом, пластівцями, поп-тарталетками, маршмеллоу, цукерками, приправлені надією, веселощами та невгасаючим ентузіазмом. Ніколи такого не куштували?

До речі, натхненні Бадді, саме таке спагеті подають у свята в одній із закусочних Чикаго. 

Вас також можуть зацікавити новини: