
Всім відомо, що яйця є джерелом поживних речовин. Найчастіше при їхньому приготуванні людина опиняється між простотою вареного продукту та пікантністю й насиченістю смаку омлету.
Як пише onmanorama, хоча здається, що між цими двома варіантами немає різниці, вміст жирів, калорій та інших поживних речовин буде змінюватися, коли ви змінюєте стиль і спосіб приготування.
Якщо ви хочете скинути зайві кілограми, то найкраще варені яйця. У цьому випадку не треба турбуватись за додаткову жирність чи калорії, оскільки у страві не буде зайвих інгредієнтів.
Однак, якщо у вас немає такої мети, то краще обрати омлет. Різноманіття начинок дозволить повною мірою насолодитись яйцями. Ба більше, якщо ви додасте більше овочів, то це збільшить споживання поживних речовин і буде набагато кориснішим, ніж прості варені яйця.
Варто враховувати, що одне зварене круто яйце вагою 50 грамів містить близько 78 калорій, 6,3 грама білка, 0,6 грама вуглеводів і 5,3 грама жиру. Якщо приготувати омлет, то олія збільшить кількість жирів.
При цьому яйце - це хороше джерело таких вітамінів, як рибофлавін і вітамін B12. Вони також містять фосфор, який є ключовим компонентом кісток, зубів і клітинних мембран, а також допомагає у виробництві генетичних будівельних блоків, ДНК і РНК.
Інші поради щодо харчування
Раніше УНІАН розповідав, які перекуси будуть корисними при схудненні.
Крім того, дієтолог назвав два продукти, які не можна їсти на сніданок.