Вміст іону амонію в морі перевищує норму в 168 разів / фото УНІАН

У селищі Коктебель окупованого Криму сталася екологічна катастрофа.

Про це повідомляється в групі "Інформаційний спротив".

Читайте такожЕкологічна катастрофа: в одному з районів Луцька вміст аміаку в повітрі перевищив норму у 22 рази (відео)

Відео дня

Як показують результати дослідження морської води, вміст іону амонію перевищує норму в 168 разів. Не краща ситуація і з іншими показниками.

«Іон амонію-перевищення ГДК в 168 разів. Продукт розпаду амонію-аміак. По суті це каналізаційні стоки Фосфат-іон - перевищення ГДК в 39 разів! Аніонні поверхневі активні речовини-перевищення ГДК у 20 разів! Це від чистячих, миючих засобів та інші», - напасала вона.

При цьому вміст кисню у воді в 60 разів нижче норми, як свідчать результати дослідження.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня 2018 року в місті Армянськ на півночі окупованого РФ Криму з'явився невідомий наліт "липкою іржі", яким вкрилися металеві предмети. Місцеві жителі почали скаржитися на утруднене дихання, першіння в горлі, висип і загальне нездужання. 4 вересня окупаційна влада Криму оголосили про закриття заводу Кримський титан у зв'язку з викидом токсичних речовин у повітря в Армянську і околицях.

10 жовтня жителі Армянська знову почали повідомляти про хімічних викидів у повітря. Окупаційні власті заявили, що забруднення повітря пов'язано з випарами кислотного вмісту накопичувача, у який скидають хімічні відходи з 1971 року.

Наслідки екологічної катастрофи спостерігалися і на території, що межує з Кримом Херсонської області.