Про забруднення повітря свідчать дані спостережень двох стаціонарних постів / Крим.Реалії

Фахівці кримського Гідрометцентру зафіксували підвищений рівень забруднення атмосферного повітря в Армянську і Красноперекопську, що знаходяться в окупованому Криму.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Так, в Армянську за даними спостережень двох стаціонарних постів (визначені показники – завислі речовини, діоксид сірки, діоксид азоту, оксид вуглецю, аміак, формальдегід, фтористий водень) в місті відзначений стандартний індекс (СІ) зважених речовин рівний 2 (підвищений). Для оксиду вуглецю СІ рівний 1. Для хлористого водню СІ рівний 2 (підвищений). Для фтористого водню СІ рівний 1. Рівень забруднення атмосферного повітря визначався як підвищений, відзначили в гідрометцентрі.

Відео дня

Читайте такожВ окупованому Коктебелі сталася екологічна катастрофа

У Красноперекопську також за даними спостережень двох стаціонарних постів (визначені показники – завислі речовини, діоксид сірки, діоксид азоту, оксид вуглецю, аміак, формальдегід, фтористий водень, хлористий водень) у зазначені періоди відзначений СІ зважених речовин рівний 2 (підвищений). Для оксиду вуглецю СІ рівний 1. Для хлористого водню СІ рівний 4 (дуже високий). Рівень забруднення атмосферного повітря визначався як підвищений, розповіли фахівці.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня 2018 року в місті Армянськ на півночі окупованого РФ Криму з'явився невідомий наліт "липкою іржі", яким вкрилися металеві предмети. Місцеві жителі почали скаржитися на утруднене дихання, першіння в горлі, висип і загальне нездужання. 4 вересня окупаційна влада Криму оголосила про закриття заводу Кримський титан у зв'язку з викидом токсичних речовин у повітря в Армянську і околицях.

10 жовтня жителі Армянська знову почали повідомляти про хімічних викидів у повітря. Окупаційні власті заявили, що забруднення повітря пов'язано з випарами кислотного вмісту накопичувача, у який скидають хімічні відходи з 1971 року.

Наслідки екологічної катастрофи спостерігалися і на території, що межує з Кримом Херсонської області.